Topklasse: Sparta door Play-Off nederlagen in degradatienood

Foto: Dosti-Sparta 2022 ©Sander Tholen.

Sparta Cricket 1 is met drie zware verliespartijen bijzonder slecht begonnen aan de Play-Off fase van de Topklasse 2022. Na eerder Salland en VOC was dit weekeinde het nog puntloze Dosti Amsterdam met grote cijfers te sterk voor de Capellenaren. Opnieuw haperde de runproductie die maar liefst 157 runs achterbleef bij de gastheren.

Om een reële kans te behouden op directe handhaving moest er eigenlijk gewonnen worden door Sparta bij het nog puntloze Dosti. De Amsterdammers werden aan bat gestuurd en liepen snel weg bij de Spartanen die er te weinig in slaagde de runs te stoppen. Goed batten alsmede slordigheden in het veld, met de bal (24 wides) leidde tot het hoge totaal van 247 all-out. Singh met 80 runs was de uitblinker bij de thuisploeg namens Sparta namen Malik en Ahmadi 3 wickets.

Na de lunch kwamen de Spartanen geen moment meer in de wedstrijd en verloren constant wickets. De samenwerking tussen Gohil (36 runs) en Bukhari (12 runs) was de enige die ergens op leek. Nadat op het totaal van 75 runs Gohil werd uitgebowled verloor Sparta de laatste 5 wickets voor 15 runs en eindigde op 90 all-out. Bowler Masood was met 7 wickets de uitblinker. Opnieuw een dreun voor de ploeg die door de andere uitslagen nog steeds met Dosti en Kampong de onderste drie plaatsen bezet waarvan er dus twee direct degraderen en één een beslissingswedstrijd speelt tegen de winnaar van de Hoofdklasse Play-Off.

Nog drie duels resteren te weten Salland uit en VOC/Dosti thuis. Er is nog kans op handhaving mits er punten worden gepakt om te beginnen aanstaande zondag in Deventer.