Topklasse: Sparta wint van VOC, blijft in de race voor handhaving

Foto: Ahsan Malik, 42 not out, aan bat voor Sparta.©TKcricket.com.

Sparta Cricket heeft in de strijd om handhaving in de Topklasse een belangrijke overwinning geboekt. De Capellenaren waren op eigen veld met 73 runs verschil (156-83) te sterk voor regiogenoot VOC. Door deze overwinning is de laatste wedstrijd van Fase 2, a.s. zondag, tegen Dosti een absolute finale geworden.

VOC-aanvoerder De Kok stuurde Sparta aan bat en de thuisploeg had het lastig in de beginfase. Goed bowlen bracht Sparta op 20 voor 3 wickets al vroeg in de problemen. Een bekeken samenwerking van Bukhari en youngster Balwantsingh, die was gepromoveerd naar 5 op de batting order, herstelde Sparta naar 57 toen het vierde wicket viel. Sparta zakte weg naar 93 voor 8 wickets toen Ahsan Malik werd vergezeld door Usman Saleem. Samen brachten zij 63 kostbare runs aan voor het negende wicket dat niet viel. Malik was met 42 not out (1×6) de uitblinker van de eerste inning geweldig gesteund door Usman Saleem die als nummer 10 met 36 not out (2×6) een zeer belangrijke bijdrage leverde aan Sparta’s totaal van 156 voor 8 wickets. Voormalig Spartaan Max Hoornweg was met 4 wickets de beste bowler bij VOC.

Om 156 runs te verdedigen zou Sparta de gasten uit Rotterdam all-out moeten bowlen en dat lukte. Op 65 runs voor 4 wickets waren zij echter goed op weg met genoeg overs te gaan. Een double-wicket maiden van Snoep en daar opvolgend een wicket van Ahmadi en opnieuw één van Snoep besliste het duel in het voordeel van de Kasteelheren. VOC ging van 67 voor 8 wickets naar 83 all-out met Van Everdingen als topscorer met 28 runs. Pacer Khalid Ahmadi was bij Sparta de uitblinker met 4 wickets tegen slechts 16 runs! Malik voegde aan zijn 42 runs als openingsbowler ook nog eens 2 wickets toe en werd man van de wedstrijd.

Aanstaande zondag 28 augustus komt Dosti naar Capelle voor de laatste wedstrijd van de Topklasse fase 2. Inzet een plaatst in de Play Off tegen de winnaar van de Hoofdklasse voor een plek in de Topklasse 2023. De verliezer degradeert direct naar de Hoofdklasse met Kampong mee dat zondag al degradeerde.