Sparta Cricket versterkt aan de start

• Martijn Snoep: cricketvoorzitter én Topklasse-speler.(Foto: Wijntjesfotografie.nl)

CAPELLE • Sparta Cricket maakt zich op voor een seizoen dat het vorige moet doen vergeten. “Want dat was niet best”, zegt voorzitter én speler Martijn Snoep.

Snoep doelt daarmee niet alleen op de tegenvallende resultaten, maar ook op de wat wankelmoedige teamgeest en de te lage trainingsopkomst. 

Ook houdt hij zijn eigen functioneren als cricketer kritisch tegen het licht. “Vorig jaar was ik maar vijf wedstrijden van de partij; druk als ik het had met mijn eigen schoonmaakbedrijf en mijn jonge gezin. In de competitieronden waarin ik wél acte de presence kon geven, ontbrak het me aan honderd procent fitheid. Natuurlijk, op ervaring en techniek kun je ook een eind komen, maar het voelde niet goed. Omdat ik dat niet nog een keer zo wilde ben ik deze winter weer serieus gaan trainen. Mijn doel is om veel te spelen en te leveren wat ik kan. Ik heb daar zin in, zeker ook omdat Sparta een prima team op de been kan brengen, bestaande uit jongens met commitment. Ons doel is om in onze Topklasse-afdeling bij de eerste drie te eindigen, waardoor we terecht komen in de kampioenspoule. Met deze groep acht ik ons kansrijk om ons topseizoen 2020 te evenaren. Toen eindigden we als vierde en haalden we de bekerfinale.”

Sparta Cricket kwam goed uit de op 16 februari jongstleden afgesloten overschrijvingsperiode. Zo werden ‘hard hitting batsman’ Sandeep Sardha, ‘fast bowler’ Khalid Ahmadi en Ahsan Malik (ex-VOC en Oranje) als topversterkingen binnengehengeld. Tegenover de komst van dit toptrio staat het vertrek van Garnett Tarr; hij gaat na drie seizoenen zijn geluk in Schotland beproeven. Ook nam Sparta afscheid van Max Hoornweg (26). Hij heeft getekend voor VOC. “Met name het vertrek van Max vinden we erg jammer”, zegt Martijn Snoep. “Hij is een speler die we van jongs af aan hebben opgeleid, een geboren en getogen Schollevaarder én een belangrijke bowler voor ons én Jong Oranje. Hij heeft voor VOC gekozen omdat hij daar meer kans denkt te maken om opgenomen te worden in de nationale selectie. Wij gunnen Max zijn overstap, maar hadden hem graag bij Sparta zien blijven.”

De competitie begint voor Sparta medio april. Ter voorbereiding speelt men onder andere van 11 tot en met 16 april in het kader van de prestigieuze European Cricket Series een groot toernooi op het eigen complex aan de Bermweg. Vijf teams uit de nationale crickettop doen er aan mee. “Iets om je enorm op te verheugen”, zegt Snoep.

Jan Timmer IJssel en Lekstreek.