Topklasse Twenty20 toernooi start op 18 juni

Nadat de KNCB de indeling en het programma voor de eerste fase van de reguliere 1-daagse Topklasse al reeds bekend maakte zijn de kaarten nu ook voor de 20 over competitie geschut. Een nieuwe opzet in zowel indeling als programma ziet Sparta uitkomen in poule E. Opvallend is dat Sparta de twee T20’s tegen het Deventer Salland op neutraal terrein speelt namelijk die van de twee andere poule genoten Punjab en Rood en Wit.

Op dinsdag 22 februari is op het bondsbureau geloot voor de indeling van de poules. Hierbij zijn 4 bekers gemaakt met in elke beker 5 teams. De uitkomst van de loting was als volgt:

Poule A: HCC, ACC, Quick en Qui Vive.

Poule B: HBS, VOC, Hermes-DVS en Bloemendaal.

Poule C: VCC, Excelsior’20, Kampong en Centurions.

Poule D: VRA, Dosti, Groen en Wit en VVV.

Poule E: Punjab, Sparta, Salland en Rood en Wit.

In de poules spelen de elftallen 2x tegen elkaar, in totaal 6 wedstrijden.

De wedstrijden worden gespeeld zoals te doen gebruikelijk tijdens de Finale Dag T20: 3 wedstrijden op 1 dag op 1 locatie. Per ronde is 1 team vrij. De wedstrijden vangen aan om 10.00 uur, 13.30 uur en 17.00 uur. De nrs. 1 van elke poule én de beste drie (3) nrs.2 kwalificeren zich voor de kwartfinale wedstrijden op zaterdag 23 juli. De winnaars van de kwartfinale wedstrijden kwalificeren zich voor de Finale Dag T20 op zaterdag 30 juli.

Programma Sparta:

18 juni – 13:30u – Salland uit (gespeeld op Rood en Wit).

18 juni – 17:00u – Rood en Wit uit.

2 juli – 10:00u – Punjab uit.

2 juli – 13:30u – Salland thuis (gespeeld op Punjab).

9 juli – 10:00u – Punjab thuis.

9 juli – 17:00u – Rood en Wit thuis.