T20: Sparta naar kwartfinale na gelijkspel in Den Haag, 104-104

Het is Sparta Cricket voor het tweede jaar op rij gelukt de kwartfinale van de Topklasse T20 te bereiken. Na overwinningen op VVV en Qui Vive volgde een nederlaag tegen HBS waardoor het duel van afgelopen zaterdag uit bij HCC per saldo een beslissingswedstrijd was. Inzet de tweede plaats in Poule B en kwalificatie voor de kwartfinale.

Sparta won de toss en koos fielden. Aanvoerder Bukhari zette zelf direct de toon met de bal en eindigde op 3 wickets voor 19 runs na 4 overs inclusief de wickets van de gevaarlijke top 3 van HCC. Offspinner Faisal Iqbal met zijn slimme wisselingen in snelheid van de bal was weer op zijn best met 3 wickets voor 14 runs in vier overs. HCC eindigde op slechts 104 runs na 20 overs.

Sparta kwam niet verder dan exact dat totaal op de laatste bal van de wedstrijd. Ondanks de bekeken en goede beurten van Bukhari 39 runs en Singh 27 runs lukte het de rest van de battingorder niet om hem over de streep te trekken. HCC’s ervaren bowlers bleven in de wedstrijd door constant wickets te nemen en verdedigde hun lage totaal tot een tie.