T20: VOC te sterk in kwartfinale

Foto: Ali Raza (Sparta) ontwijkt de bal, Van Wingerden (VOC) duikt. ©R .van Ierschot.

Het is Sparta Cricket niet gelukt om zich te kwalificeren voor de finaledag T20 2021. De verliezend finalist van vorig jaar werd in de kwartfinale op een ruime nederlaag getrakteerd door VOC. De Rotterdammers waren in eigenhuis met maar liefst 10 wickets te sterk voor de Capellenaren die eerst aan bat slechts 97 all-out scoorden. Het ervaren duo Rutgers-O’Dowd maakte het samen af in 8,2 overs.

Sparta won de toss en ging batten op het grasswicket van VOC. Helaas zoals vaker dit seizoen is gebeurt werden regelmatig wickets verloren en werd er niet samen gebat. Veel makkelijke uitjes door ongeconcentreerd batten belette de ploeg een competitief totaal te scoren in de eerste inning. Op 97 runs was het gedaan voor de bezoekers waar Ali Raza met 23 runs top scoorde. Man van de wedstrijd International O’Dowd was met 4 wickets de beste bowler bij de thuisploeg.

Het antwoord van VOC was zeer overtuigend want op minder dan de helft van de tweede inning stond er al 100 voor 0 wickets op het bord. Rutgers eindigde op 43 runs not out en O’Dowd op 40 runs not out beide gaven geen kans weg. Geen van de Sparta bowlers wist dus een wicket te nemen opvallend was wel de goede over van Salman Yaqub die slechts 5 runs moest toestaan waar de andere voor minimaal 11 runs weggingen.