Twenty20: flitsende century Van Wyk (102 runs) te goed voor VOC

Foto: Lenert van Wyk ontvangt zijn cap voor aanvang van de wedstrijd.

Sparta Cricket heeft ook in de Twenty20 competitie ruim weten te winnen van VOC. De Capellenaren kwamen in Hillegersberg tot 208 runs voor slechts 3 uit eerst aan bat. Dit was grotendeels te danken aan Sparta debutant Lenert van Wyk die spectaculair in 58 ballen een century bijeen sloeg! VOC kwam in 20 overs niet verder dan 153 runs.

Na de Topklasse ging afgelopen vrijdag ook de Twenty20 competitie van start. Sparta 1 is regionaal ingedeeld met VOC, Excelsior’20, Hermes-DVS, GCCF en PCCR. De Sparta Red Caps startten uit bij titelhouder VOC en wisten net als twee weken daarvoor met ruime cijfers te winnen. Na een gewonnen toss stuurde Sparta aanvoerder Bukhari debutant Van Wyk als eerste in en die speelde geweldig. De voormalig prof verloor openingspartner Latif voor 0 runs maar bouwde met Raza een mooi partnership van 111 runs voor het derde wicket viel. Raza speelde in de hoogste versnelling en scoorde 52 runs. De nieuw ingekomen batsman Bukhari liet er ook geen gras over groeien en sloeg er 36 not out in een 56 runs samenwerking met de nog instaande Van Wyk. Die laatste begon kalm maar toen hij was ingespeeld stond er nauwelijks een maat op de geboren Zuid-Afrikaan die 11 vieren en 6 zessen sloeg waarvan 3 op het balkon van het clubhuis en 2 op het aangrenzende voetbalveld. Uiteindelijk werd hij in het verre veld gevangen maar niet voor hij liet aantekenen voor zijn century; 102 runs! Sparta’s 208 runs voor 3 na 20 overs bleek voor de gastheren een brug te ver al bleven zij nog lang in de wedstrijd. Batsmen Schoonheim (37 runs) en Rutgers (36 runs) kwamen goed af maar de Bloedhonden strandden op 153 voor 8 na hun 20 overs. Latif was met 2 wickets Sparta’s beste bowler.

Het is slechts de tweede keer in de historie dat een batsman honderd of meer runs maakt bij zijn debuut en ook was het de tweede Twenty20 century in Sparta 1. Beide eerder gepresteerd door Nieuw-Zeelander Luke Vivian die bij zijn debuut in 2007 109 runs maakte en in 2008 in een Twenty20 maar liefst 151 runs maakte tegen; jawel, VOC.

Opstelling Sparta 1: Van Wyk, Latif, Raza+, Bukhari*, Iqbal, M.Singh, P.Balwantsingh, M.Hoornweg, Snoep, Sardha, Saleem, T.Hoornweg<.