Topklasse: Sparta scoort te weinig, verliest bij ACC

Sparta 1 heeft de tweede wedstrijd van de Topklasse 2020 met 5 wickets verloren bij ACC. Aan bat gestuurd kwamen de red caps in Amstelveen helaas niet verder 101 runs all-out. Ondanks de geleverde strijd in het veld kwamen de gastheren voor het verlies van 5 wickets langszij.

Vanaf de allereerste bal nam ACC het inititief en had de overhand in de wedstrijd. De 16-jarige openingsbowler Mees van Vliet kwam direct ter zake en stuurde Sardha en Iqbal voor een diamond- en een goldenduck weer terug naar de kant en liet Sparta op 0 runs voor 2 wickets. Het antwoord van de Capellenaren leverden Sparta’s sterkste fase aan bat op. De eveneens 16-jarige Prithvi Balwantsingh, zijn eerste innings in Sparta 1, ging samen met aanvoerder Mudassar Bukhari in de tegenaanval. Het tweetal bracht samen 46 runs aan voor die laatste op 23 runs LBW naar de kant ging. Balwantsingh bleef goed staan maar werd op 73 runs totaal door Nieuw-Zeelander McInerney voor een persoonlijke score van 29 runs uitgebowled en zou daarmee Sparta’s topscoorder zijn. Opvallend was het hoge tempo waarin werd gespeeld want dit alles gebeurde slechts binnen 16 overs. Gedisciplineerd bowlen en ongeconcentreerd batten brachten Sparta hierna niet verder dan een matige 101 all-out.

Wie 101 runs wil verdedigen moet bijna alles goed doen en alle wicketkansen nemen, dit lukte voor de Spartanen niet. Door de afwezige Van Wyk, Raza, Ambrose en Buurman moest Sparta gedwongen de veldbezetting wijzigen. Gelegenheidswicketkeeper Latif werkte hard, hield veel tegen maar had het vaak lastig achter de palen waar ook twee vangkansen op Nieuw-Zeelander Burnett verloren gingen. Het was deze Burnett (in het veld andermaal laten vallen) die met 35 runs in 25 overs zijn ploeg binnen speelde. Alle zeven Sparta-bowlers waren zuinig en wisten in periodes, gesteund door goed veldwerk, de score op te drogen en druk te zetten maar er waren wickets nodig en die vielen te weinig. Max Hoornweg liet opnieuw zien hoe hij aan het groeien is en was Sparta’s beste bowler met 3 wickets voor 23 runs. ACC passeerde Sparta 5-down en bezorgde Sparta 1 de eerste nederlaag van het seizoen.

Opstelling Sparta 1: Sardha, P.Balwantsingh, Iqbal, Bukhari*, Latif+, M.Singh, D.Umar, Snoep, M.Hoornweg, Saleem, Ibrahimi, Smelt<.