Topklasse: Sparta in onwaarschijnlijke slotfase langs VCC

Foto: de helden van Capelle; Nasrat Ibrahimkhil (l) en Usman Saleem (r), ontvangen applaus na hun winnende samenwerking van 42 runs voor het laatste wicket.©SanderTholen.

Sparta Cricket 1 heeft het thuisduel met VCC met 1 wicket verschil winnend weten af te sluiten. De bezoekers uit Voorburg kwamen tot 191 runs eerst aan bat en dit leek lange tijd genoeg voor de winst. Op 150 voor 9 wickets gaf niemand meer een cent voor de Spartanen maar dankzij een buitengewoon partnership van de nummers 10 en 11, 42 runs not out, bleven de punten in Capelle!

Na een aantal weken van louter uitwedstrijden mochten de mannen van 1 weer eens aantreden aan de Bermweg. De lat lag erg hoog na knappe overwinningen bij VOC, HBS en Hermes-DVS waar ook nog eens in elke wedstrijd een century werd gescoord. Bukhari won de toss en Sparta ging fielden. Beide ploegen kwamen prima voor de dag en speelden goed cricket. Pieterse (51 runs) was het anker van de inning waarmee De Leede, Dutt en Boissevain aan een totaal bouwden. Openingbowler Max Hoornweg was aan Spartaanse zeide goed voor het wicket van De Grooth en pakte er later nog 2 bij en eindigde op 3 voor 32 na 10 overs. De Capellenaren bowlden zuinig met onder andere Snoep en Saleem die voor minder dan 3 runs per over weggingen. De meest succesvolle bowler was opnieuw Manin Singh, de legspinner nam 4 wickets voor 53 runs in zijn 10 overs. Dat VCC nog tot 191 runs reikte was te danken aan de later ingekomen Kingma en Ahmad die beide 19 runs scoorden.

De achtervolging begon moeilijk toen Sparta Latif al vroeg verloor voor 1 run. Het snelle bowlen van heren De Leede, Kingma en Ahmad werd echter goed gepareerd door Ambrose en Van Wyk die de boundries wisten te vinden. Na het vertrek van Ambrose zette aanvoerder Bukhari met Van Wyk hun ploeg op het goede spoor door er samen 67 runs bij te maken. Op het totaal van 106 voor 4 wickets waren beide heren echter voor 36 runs per persoon vertrokken en keerde de spanning terug. De bondscoach’s jonge legspin protégé Phillipe Boissevain nam na het wicket van Bukhari achtereenvolgens die van Singh, Raza, Snoep, Balwantsingh en Hoornweg en bowlde Sparta op 150 voor 9 wickets in een verloren positie. Voor Sparta bleven de talentvolle Ibrahimi en pinchhitter Saleem op de mat achter met een onmogelijke taak tegen een Internationale aanval 42 runs te scoren. Na een aantal rake klappen, goed runnen en wat wides begonnen ook hun teamgenoten op de bank er weer in te geloven. Naarmate de 192 dichterbij kwam steeg de spanning het zou immers bij 1 fout afgelopen zijn voor de Kasteelheren. U raadt het al ze speelden het klaar en in stijl! Het was Saleem die met een harde vier rechtdoor op Kingma de wedstrijd in het slot gooide wat leidde tot luid gejuich van spelers en toeschouwers. Ibrahimi eindigde op 26 runs en Saleem op 21 runs not out in hun laatste stand van 42 runs! Geweldig!