Sparta verliest bij VRA

Sparta Cricket heeft na een korte zomerstop de Topklasse hervat met een nederlaag bij VRA. In het Amsterdamse Bos kwamen de gastheren tot 248 runs all-out. Voormalig Oranje-aanvoerder Borren tekende voor 108 runs aan. In de achtervolging bleven de bezoekers 50 runs achter maar er zijn voldoende aanknopingspunten voor de aankomende wedstrijden.

Borren stuurde zijn eigen ploeg aan bat na winnen van de toss maar het waren de Capellenaren met het initiatief in de openingsfase. Openingsbowler Snoep kreeg Szwarcynski LBW op de eerste bal en een paar overs later nummer 3 Turmaine gevangen achter het wicket. Ondanks de wickets werd er flink gescoord door Ben Cooper (58) en Singh (36). Op 129 voor 5 was de wedstrijd in evenwicht maar het was Borren, werd gemist op 8 runs, die voor de thuisploeg een winnend totaal op het bord zetten. Hij scoorde 108 runs voor hij op laatste bal uitging op 248 all-out. Martijn Snoep nam 4 wickets maar moest wel 70 runs toestaan.

De achtervolging begon met het beste openingspaar tot nu toe van Sparta dit jaar want op 68 runs viel pas het eerste wicket, Tasawar 10 runs. Fletcher ging door en ondanks het lage scoretempo hield Sparta wickets in handen. Na het vertrek van laatst genoemde voor 58 runs was het Bukhari die doorzette. Samen met Ibrahimi 20, manin 15 en Sawan 13 batte hij verder maar het bleek niet genoeg voor de overwinning hij maakte wel 52 runs. Sparta eindigde op 198 voor 8 na 50 overs. Buiten Borren zijn 108 runs die het verschil maakte was vooral het veldwerk van de thuisploeg vele malen beter dan dat van de Spartanen die met veel invallers aan de start verschenen. Ondanks de fikse nederlaag toch bowlend en battend dingen gezien die hoopvol stemmen op weg naar de laatste 3 rondes in de Topklasse.

Opstelling: 3-Fletcher, 6-Tasawar, 14-Rattu, 7-Bukhari, 82-Buurman wk, 54-Manin, 31-Snoep c, 17-Sardha, 77-Ibrahimi, 5-Saleem, 18-Kumar, 1-Smelt 12th.