Sparta komt 29 runs te kort tegen ACC

Foto: bowler Usman Saleem nam 2 wickets voor slechts 16 runs in 10 overs v ACC.©SanderTholen.

Sparta 1 heeft ook het thuisduel met ACC verloren. In een wedstrijd die in vele opzichten leek op de eerder een Amstelveen gespeelde kwamen de Capellenaren opnieuw aan bat te kort. ACC zat halverwege voor 186 runs aan de kant. Een prima bowling en fielding prestatie werd niet opgevolgd aan bat want op 158 was de laatste Spartaan uit, 29 runs te kort.

Lunch- en wedstrijdbalsponsor: Eric van der Burg.

Na het winnen van de toss koos ACC batten en het begin was ook voor de Amsterdammers. Op het aanvallende batten van vooral Zuid-Afrikaan Marais (32 runs) hadden de Spartanen in eerste instantie geen antwoord. Op 54 runs viel het eerste wicket en vervolgens in een bestek van 12 runs nog 4 waarmee het initiatief werd overgenomen. Bowlers Snoep en Saleem gesteund door goed veldwerk droogden de scorenloop op. Saleem maakte met 2 wickets tegen slechts 16 runs in 10 overs opnieuw indruk. Batsmen Barends (32 runs) en Raza (44* runs) kregen echter later in de inning meer grip op de bowlerij en ACC bereikte 186 runs. Fletcher sloot met spin voor Sparta af en nam 2 wickets.

Na een opnieuw matige start wist Sparta te bouwen aan de hand van Ali Raza. Raza (43), Fletcher (18) en Buurman (29) hadden allen samenwerkingen met Bukhari en Sparta was op 100 voor 4 met 25 overs te gaan in een kansrijke positie gekomen. Gezien de uitslagen op de andere velden waar Quick en VRA onderuit gingen leek een belangrijke 2 punter voor het grijpen maar het liep anders af. Bukhari bleef medespelers verliezen op de mat en uiteindelijk was hij het die als laatste wicket op 158 moest capituleren. Hij topscoorde voor Sparta met 46 runs.

Opstelling Sparta 1: 31-Snoep*, 99-Raza, 98-Tarr, 3-Fletcher, 7-Bukhari, 82-Buurman+, 54-Singh,-19-de Kok, 5-Saleem, 77-Ibrahimi, 11-Hoornweg, 1-Smelt 12th.