Leonie Bennett in selectie Oranjevrouwen

Foto CricketEurope: Leonie Bennett nam 2 wickets tegen Schotland 18 augustus 2017.

De Nederlandse vrouwen staan aan de vooravond van een T20I vierlandentoernooi tegen Ierland, Schotland en Thailand. Tijdens het toernooi, dat in Nederland plaatsvindt tussen 8 en 14 augustus, spelen de vier teams zes T20 wedstrijden. Alle wedstrijden worden gespeeld op Salland Cricket Club, Deventer (www.sallandcc.nl) en worden live gestreamd op de website van de KNCB en het KNCB YouTube kanaal.

De vier teams bereiden zich middels dit toernooi voor op het T20 WK Kwalificatietoernooi dat eind augustus in Schotland afgewerkt wordt. De top twee hiervan zal zich kwalificeren voor het WK T20 in Australië in februari 2020.

Hoofdcoach Sean Trouw“Het vierlandentoernooi is een geweldige kans voor het Nederlands team om zich te meten met sterke tegenstanders. Aangezien het toernooi in Nederland gespeeld wordt, kunnen we laten zien wat damescricket is en hopelijk meer meisjes inspireren om ook te gaan cricketen. De samenwerking met Cricket Ierland, Cricket Schotland en Cricket Thailand om dit toernooi van de grond te krijgen, is heel goed geweest. Het is een fantastisch initiatief, dat onze internationale speelkalender een stuk interessanter heeft gemaakt. De serie wedstrijden is een uitstekende voorbereiding op het T20 WK kwalificatietoernooi in Schotland eind augustus”.

Selectie

Juliët Post (c) (Excelsior‘20), Frederique van Arkel (Rood en Wit), Annemijn van Beuge (VCC), Leonie Bennet (Sparta 1888), Gwen Bloemen (VRA), Denise van Deventer (Excelsior’20), Lisa Klokgieters (Hermes-DVS), Caroline de Lange (Quick), Babette de Leede (wk) (VCC), Eva Lynch (Bath), Frederique Overdijk (Quick), Robine Rijke (Quick), Silver Siegers (Rood en Wit), Annemijn Thomson (Quick), Miranda Veringmeier (VRA), Iris Zwilling (HCC), Mikkie Zwilling (Rood en Wit), Sterre Kalis (HCC).

Begeleiding

Coach: Sean Trouw
Assistent-coach: Tim de Leede
Fysiotherapeut: George Dunlop
Analist: David Hall

Wedstrijdschema

8 augustus: 11.00u Nederland v Ierland; 15.30u Schotland v Thailand
9 augustus: 11.00u Nederland v Schotland; 15.30u Ierland v Thailand
10 augustus: 11.00u Thailand v Nederland; 15.30u Schotland v Ierland
11 augustus: Rustdag 
12 augustus: 11.00u Thailand v Schotland; 15.30u Ierland v Nederland
13 augustus: 11.00u Thailand v Ierland; 15.30u Schotland v Nederland
14 augustus: 11.00u Ierland v Schotland; 15.30u Nederland v Thailand