Sparta niet langs Dosti-United, Bukhari voorbij 300 wickets

Foto: Mudassar Bukhari neemt zijn 300ste wicket op het hoogste niveau van Nederland.©Jos Waltmans.

Sparta 1 is zondag in de Topklasse opnieuw tegen een forse nederlaag aangelopen. Het Amsterdamse Dosti-United was met precies 100 runs te sterk aan de Bermweg. Eerst aan slag maakten de gasten 183 runs all-out in 49 overs. Mudassar Bukhari bereikte in zijn openingspell een mooie mijlpaal namelijk zijn 300ste wicket op het hoogste niveau van Nederland! Na de rust kon Sparta aan slag helaas niet imponeren en was op 83 runs all-out. Ondanks dit verlies heeft Sparta zich na deze speelronde wel officieel gehandhaafd op het hoogste niveau, een prestatie die voor het laatst werd geleverd in het seizoen 1994 alvorens er in 2008 na promotie direct weer werd gedegradeerd.

De toss was voor Dosti-United en zij gingen batten maar het was Sparta dat het initiatief nam in de openingsfase. Dosti-United werd op 12 voor 3 onder druk gezet niet in de laatste plaats omdat de gevaarlijke Kohli voor 0 weer aan de kant zat. Bukhari nam het tweede wicket en dat was zijn 300ste in de hoogste klasse, proficiat! Hierna knokten de Amsterdammers zich terug in de wedstrijd met bastmen Hafeez en Ahmed die er samen 92 bij scoorden. Op 104 brak Snoep door de verdediging van Hafeez en bowlde hem uit voor 52 runs. De bezoekers batte goed bijna de overs uit en eindigde op 183 runs all-out. De meeste wickets werden genomen door Bukhari en Snoep beide 3, het goede keepen van ”stand-in” De Kok mag niet onvermeld blijven hij stopte vele runs en nam 3 vangen.

Op de sterk verbeterde thuismat leek een over-gemiddelde van 3.6 zeer haalbaar in de rust voor de batters maar het liep anders. Openingbowler Davids sloeg al vroeg in de inning tweemaal toe maar Pollard en De Kok bewaarden de rust. Op 36 voor 2 draaide de wedstrijd echter om; eerst werd Pollard door een briljante actie van Davids in het binnenveld run-out gegooid en vervolgens lobde Bukhari zijn eerste bal bij Hafeez in de handen. Ambrose werd door de bowler gevangen voor 1 en Sparta stond 38 voor 5 wickets. De Kok werkte hard maar toen hij achter het wicket werd gevangen door de keeper was het gedaan op 45 voor 6. Aanvoerder Snoep bleef staan met de staart maar was het laatste wicket toen hij run-out ging voor 21 runs. Sparta strandde op 83 all-out.

Opstelling: Rattu, Bell, Pollard, de Kok wk, Bukhari, Ambrose, Snoep a, Dost, Sardha, Saleem, Hoornweg, Smelt 12de.