Sparta verliest bij VOC

Foto: Craig Ambrose (37*) aan bat voor Sparta tegen VOC bowler Hanif.©Rene van Ierschot.

Sparta 1 heeft in de Topklasse de lastige uitwedstrijd bij VOC verloren. Eerst aan bat kwam de lijstaanvoerder tot 169 runs. Een gemiddeld maar verdedigbaar totaal op het stoffige graswicket zo bleek in de tweede inning. Sparta ging beduidend minder goed om met de omstandigheden en zat voor 105 runs all-out aan de kant. Alleen Sparta’s Ambrose kon een vuist maken tegen de ”Bloedhonden” hij bleef op 37 runs not out.

De dag begon goed voor de Capellenaren die met bal in hand de thuisploeg onder druk konden zetten. Het duo Bukhari-Bell was ook in Hillegersberg weer op dreef. Beide waren goed voor 3 wickets maar konden niet voorkomen dat VOC met een aantal trage maar risicoloze samenwerkingen de inning vol speelde. O’Dowd was de leidende batsman hij kwam tot 53 runs van 147 ballen, VOC eindigde op 169 voor 8 uit. Na de rust leek het graswicket aan beide zijden meer op een zandbak en de VOC’ers onder leiding van Seelaar en Hanif bowlden Sparta slim uit. Een combinatie van spin en slow-medium werd Sparta te veel en op 105 viel het laatste wicket. Dat Sparta dit totaal wist te bereiken was te danken aan Dost (17), Pollard (14) maar vooral Ambrose die zich goed ingroef maar op 37 onverslagen het veld toch moest verlaten.

Opstelling: Rattu, Bell, Pollard, de Kok, Bukhari, Buurman wk, Ambrose, Snoep c, Dost, Saleem, Yaqub, Smelt 12de.