VRA maatje te groot voor Sparta

Sparta Cricket heeft de uitwedstrijd bij VRA met het maximale verschil van 10 wickets verloren. Op een goed graswicket begonnen de Spartanen sterk aan slag met 64 runs op het bord voor het eerste wicket. Hierna was het batten vaak ongeconcentreerd het geen dat ook direct door de thuisploeg werd afgestraft. Sparta zat voor 138 runs al weer aan de kant. De openers van VRA namen hun tijd maar speelde Sparta foutloos weg in 30 overs voor het verlies van 0 wickets.

Aan de omstandigheden heeft het niet gelegen zondag in Amsterdam. Prachtig mooi cricketweer, een topsportaccommodatie en een uitstekend veld met graswicket was het decor van dit duel. Sparta begon eerst aan slag goed aan de wedstrijd met een 64 runs beginstand door Bell en Rattu. Topklasse debutant Rattu was met 16 runs een prima steun voor Bell die vanaf de eerste bal flink uithaalde en 44 runs scoorde. Het goede batten maar vooral ook de snelheid waarmee de Spartanen scoorden leek veel te beloven voor de rest van de inning. Helaas bleek de batting order niet instaat deze goede start in een hoge eindstand te verzilveren. Er werd te aanvallend gespeeld wat verkeerd uitpakte waardoor snel wickets werden verloren. Door afwezigheid van Buurman en Iqbal kwam het al snel in handen van de bowlers die samen met een hardwerkende Ambrose (16) de ploeg nog naar 138 all-out speelden. Dat dit bij verre niet genoeg was om titelkandidaat VRA te verslaan bleek wel uit het antwoord van de thuisploeg. De Amsterdammers gaven na de rust een graswicket-battingles weg en wonnen foutloos voor het verlies van 0 wickets. Een ongebroken samenwerking van 141 runs; Szwarscynski (65) met Ter Braak (63), zorgde er ook voor dat Sparta voor de tweede week oprij geen wickets wist te nemen. Volgende week komt het eveneens op 14 punten staande Dosti-United naar Capelle als laatste tegenstander voor de zomerstop.

Opstelling: Rattu, Bell, de Kok wk, Pollard, Bukhari, Ambrose, Snoep c, Dost, Saleem, Hoornweg, Shahzad, Smelt 12de.