Sparta snel klaar met Bloemendaal: 60-all-out

Foto: Dost Muhammad (4-16 uit 10 overs) in bowlingactie.

6-8-17 Sparta 1 – Bloemendaal 1.

Wedstrijdbal sponsor: Stirlings Oil. 

15 gespeeld 28 punten……!
Komende zondag kan het 1e voor de vijfde maal in de geschiedenis kampioen worden van het op een na hoogste cricketniveau van Nederland en promoveren naar de Topklasse! Bij winst op HCC 2 is ons vlaggenschip niet meer te achterhalen door VCC. Sparta 1 wist alles in eigen hand te houden door een ruime zege te boeken op Bloemendaal.

Winnen van Bloemendaal was de enige opdracht afgelopen zondag aan de Bermweg iets wat eerder dit seizoen in Bloemendaal niet gelukt was.
Met de wetenschap dat achtervolger VCC de dag ervoor onderuit was gegaan in Amsterdam bij hekkensluiter Dosti-United 2 begon Sparta gretig aan het duel met Bloemendaal. Sparta dat voor de zomerstop openingsbowler Bell terug zag keren naar Zuid-Afrika moest het ook stellen zonder Usman Saleem. Saleem die dit jaar erg belangrijk is geweest voor de ploeg kampt met een zware knieblessure en zal waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie kunnen komen.

Bloemendaal won de tos en ging eerst batten maar alle Noord-Hollandse plannen konden al snel de prullenbak in. Het opening bowlers duo Bukhari-Dost was geweldig en wist al snel de wedstrijd te beslissen. Beide bowlden hun 10 overs achtereenvolgens uit en Bloemendaal stond 38 voor 8 na 20 overs. Dost die vorige week bij zijn Hoofdklassedebuut al 3 wickets wist te nemen schreef er met zijn uitzwaaiers deze week 4 bij voor een luttele 16 runs tegen. Nieuwe bal kanon Bukhari was weer snel en accuraat en pakte ook 4 wickets voor maar 20 runs. ”Bukhi” staat met nog 3 wedstrijden te spelen al op een slachtoffertotaal van 44 in de Hoofdklasse en is hiermee de absolute uitblinker in deze afdeling. Bloemendaal speler Abdul wist er nog 21 bij te timmeren om het totaal op 60 runs all-out te brengen. Sparta bowler Yaqub nam 2 wickets.

De Bloemendaalse werpers namen drie Spartaanse wickets maar konden niet voorkomen dat de thuisploeg de 60 runs passeerde. Sparta’s nummer 4 Jeggels liet er geen gras over groeien en scoorde kort na binnenkomst snel 30 runs bij elkaar om Sparta langs de bezoekers te spelen. Jeggels die dit seizoen in 8 inningen aan bat kwam heeft het hoogste slaggemiddelde van de Hoofdklasse, zijn 271 runs kwamen met gemiddeld 67.75 runs per inning! Volgende week kan Sparta 1 op bezoek in Den Haag dit topseizoen bekronen met een kampioenschap en een promotie, komt allen de ploeg aanmoedigen! Sparta naar voôoreu!!

Opstelling: Bukhari, Ambrose, Swain wk, Jeggels, de Kok, Steenbergen, Smelt, Ishfaq, Snoep c, Yaqub, Dost.