Sparta met 9 wickets langs Groen en Wit!, Ambrose 91 & Bukhari 85*

Foto: Mudassar Bukhari (85*) en Nik Swain (15*) lopen van het veld na het maken van de winnende run.

23-7-17 Groen en Wit 1 – Sparta 1.

Wedstrijdbal sponsor: Kamerbeek Consultancy. 

Sparta 1 heeft in de laatste wedstrijd voor de zomerstop een ruime zege behaald op Groen en Wit. Als tweede aan slag werd een totaal van 204 all-out ingehaald voor het verlies van maar 1 wicket. Sparta trad in Amsterdam aan zonder Warren Bell die terug is gekeerd naar Zuid-Afrika voor de geboorte van zijn zoon. Hij werd vervangen door Hoofdklasse debutant Dost Muhammad uit het tweede elftal.

Snoep won de tos en stuurde Groen en Wit aan bat. De gastheren deden dit echter erg goed en liepen snel van Sparta weg. De batsmen maakte optimaal gebruik van de goede mat en het snelle kunstgrasveld. Op het totaal van 53 runs sloeg Bukhari namens Sparta voor het eerst toe om de opening stand te breken. De Spartaanse aanval wist wel wickets te nemen maar elke nieuwe batsman die inkwam wist ook substantieel bij te dragen aan de score. In de 42ste over begon het met regenen en kwamen de ploegen van het veld voor een vervroegde pauze. Groen en Wit stond al op 192 voor het verlies van 5 wickets en leek met de ingespeelde Sultan op 50 een sterk totaal te gaan maken. Na de interval kwam Sparta als nieuw uit de kleedkamer en maakte korte metten met het batten van Groen en Wit. Bukhari (4-39) en Muhammad (3-42) bowlde Groen en Wit in een paar overs uit voor maar 12 runs en dus het totaal van 204 all-out.

De slagbeurt van Sparta was van de eerste tot de laatste bal van grote klasse. Bukhari en Ambrose openden de batting en deden dit fenomenaal door samen 177 runs te maken voor het eerste wicket viel in de 34ste over. In deze samenwerking sloegen de heren samen 25 vieren en 1 zes het veld uit. De Amsterdammers lieten maar liefst 9 verschillende bowlers los op de Spartaanse openers voor Ambrose uiteindelijk werd gevangen achter het wicket op 91 runs. Bukhari en de ingekomen Swain (15*) wisten het 3 overs later af te maken, ”Bukhi” eindigde op 85 not out. Opnieuw een zeer overtuigende overwinning van de mannen van 1! Stand per heden met nog 4 duels te gaan: 1. Sparta 14-26 2. VCC 13-20 3. VVV 14-18. De competitie gaat op 6 augustus weer verder met de thuiswedstrijd tegen Bloemendaal. Sparta naar Voôreu!

Opstelling: Bukhari, Ambrose, Swain wk, Jeggels, de Kok, Steenbergen, Kumar, Saleem, Snoep c, Muhammad, Yaqub.