TK: Regen spelbreker Sparta-Excelsior’20

Foto: Mudassar Bukhari aan bat tegen bowler Lorenzo Ingram. ©Faye Dommershuijsen

Het was helaas geen mooi schot of een wicket, maar de regen, die een vroegtijdig einde maakte aan de eerste wedstrijd van het seizoen van het eerste. Een lange dag wachten in de kleedkamers en clubhuis bleef onbeloond want er kwam geen einde aan de buien waarop beide aanvoerders, tegen half zes, besloten handen te schudden en op een andere dag over te spelen. Maar niet voor dat er zich een aardige wedstrijd leek te ontwikkelen.

Het begin was voor de Schiedammers die het beste gebruik maakten van de omstandigheden met de zwaaide bal. Zonder noemenswaardige scores stond de thuisploeg, aan bat gestuurd, als snel met 3 wickets onder druk voor slechts 13 runs in het boek. Een bekeken 97-runs samenwerking tussen Bukhari (50 not out) en debutant Clark (54 runs) bracht Sparta weer terug in de wedstrijd. Sterke beurt van beide heren die al vroeg in het seizoen vorm lieten zien. Op 143 voor 5-uit kwam de volgende bui en was het afgelopen.

De sfeer zat er ondanks het gestaakte duel prima in vooral door de 20 Engelse mariniers, op crickettour en ingekwartierd in de Van Ghent Kazerne, die al vroeg in de middag aan de bar te vinden waren en na de wedstrijd nog een paar uur bleven hangen.