Ik wil leren cricketen bij Sparta!

Welkom bij Sparta Cricket Jeugd.

Cricket is voor alle kinderen leuk om te doen door de diversiteit aan disciplines. Slaan, rennen, gooien, vangen, punten scoren en (onderlinge) competitie. Voor jongens en meisjes, binnen of buiten. Er kan altijd gecricket worden!

Op dit moment heeft Sparta 4 jeugd teams in verschillende leeftijdscategorieën in de competitie en ook veel beginnende jongens en meiden Onder 11/12 die gezellig binnen te club wedstrijden spelen. Cricket wordt gespeeld in de zomer en kan een prima combinatie vormen met vele andere sporten die ’s winters worden gespeeld zoals voetbal en rugby.

Feiten!:

Cricketseizoen in Nederland: mei t/m augustus.

Spelvormen: Cricket kun je spelen in verschillende spelvormen dat wil zeggen lengtes. Zo kan een wedstrijd met 2x 50 overs een dag duren. Een wedstrijd met bijvoorbeeld 2x 20 overs een paar uur zoals een voetbalwedstrijd.

De oude combinatie: Cricket word in Nederland al z’n 150 jaar in clubverband gespeeld. Toen onder andere het voetbal en hockey naar Nederland kwamen zijn vele cricketclubs gaan combineren want dan kan prima. Zomer cricket – winter voetbal bijvoorbeeld. Zo zijn veel bekende voetbalclubs in binnen- en buitenland opgericht als of nog steeds ook cricketclub zoals Sparta Rotterdam, Vitesse, FC Dordrecht, PSV, AC Milan en FC Antwerp. In onze regio Rijnmond zijn er ook tal van combi verenigingen in het voetbal, hockey en rugby te vinden zoals; Sparta, VOC, Excelsior ’20, WCR, Hermes-DVS, Olympia en ASVION.

Toplanden in Europa: Engeland, Ierland, Nederland, Schotland, Italië, Denemarken, Jersey, Duitsland.

Toplanden in de Wereld: India, Zuid-Afrika, Engeland, Nieuw-Zeeland, Australië, Pakistan, Sri Lanka.

Wat is cricket ? 

Cricket is een teamsport die veel op honkbal lijkt. Het spel wordt gespeeld in de lente en de zomer. De basis van het cricket is eenvoudig. Je speelt het spel op een groot rond veld met een strook in het midden met aan weerszijden wickets (hekjes van drie paaltjes). Vanaf de strook in het midden, gooit de veldpartij de bal naar de slagman van de andere partij, die de bal wegslaat en tussen de wickets rent, om punten (runs) te krijgen. De slagman moet er ook voor zorgen dat de paaltjes niet omgegooid worden. Als de veldpartij de bal vangt of het wicket omgooit, is de slagman ‘uit’, waarna de volgende slagman aan de beurt is. Wanneer alle slagmannen van één team uit zijn en zij gezamenlijk een score bij elkaar hebben geslagen, is het andere team aan de beurt om die score proberen te verbeteren. Het team met de meeste runs heeft gewonnen. Cricket is een unieke sport waarbij niet alleen het gezamenlijke resultaat telt, maar ook de individuele prestaties.

Cricket voor het hele gezin.

Cricket is een tactisch spelletje, waarbij niet altijd de sterkste, maar ook weleens de slimste wint! Er is bovendien geen onderling fysiek contact. Daarom kunnen jongens en meisjes prima in gemengde teams spelen.

De echte cricketwedstrijden voor volwassenen kunnen uren duren. Het is gebruikelijk dat spelers samen lunchen. In de zomer verblijven hele families langs het veld, compleet met picknickmanden. Op de club vinden kinderen altijd wel vriendjes om mee te spelen. Cricket is een sport waar normen en waarden belangrijk zijn, en er respect is voor de besluiten van de scheidsrechter. Kinderen leren daar al jong mee om te gaan. De sfeer rondom het cricketveld is meestal gemoedelijk en vriendelijk. Cricket betekent ook quality time voor het hele gezin.

Wil je het eens proberen? Leuk! INFO@SPARTACRICKET1888.NL

Succes!