Lid van Verdienste Jaap van der Steen (74) overleden

Met leedwezen geven wij u kennis van het overlijden van ons Lid van Verdienste Jaap van der Steen. Cricketer, voetballer, barman, bestuurder, groundsman maar bovenal Spartaan. Vele clubgenoten hebben zeer fijne herinneringen aan Jaap die voor de Capelse afdelingen van Sparta (cricket, rugby, JdB) ontzettend veel heeft betekend.

De huidige generatie Spartanen zal Jaap vooral kennen als vrijwilliger, barman en bestuurslid accommodatiezaken. Op de foto word hij in het zonnetje gezet op de nieuwjaarsreceptie van 2016. Overdag bezig op de velden met onderhoud en op trainingsavonden achter de bar wanneer het gezellig was niet zelden tot de late uurtjes. Hij was een excellent gastheer in de weekenden bij de wedstrijden onder andere samen met zijn Christa die ook meekwam en de lunch voorbereidde voor de spelers en umpires. Rond de totstandkoming van ons huidige complex aan de Bermweg in 2012 was Jaap een geweldige kracht in de aanleg, de zelfwerkzaamheid op het terrein en de verhuizing van de Couwenhoek.

Cricketer

Jaap brak in 1968, als 20-jarige wicketkeeper, definitief door in Sparta 1 als opvolger van Henk van der Linde sr. achter de palen. Tot en met 1982 speelde hij vrijwel alle wedstrijden waarin hij 172 vangen vasthield en 15 stumpings deed. Als betrouwbaar batsman op nummer 7/8 was hij het slot op de deur met 43 not-outs en 1168 runs in 134 innings van totaal 159 wedstrijden in Sparta 1. Na een periode bij Groen-Geel keerde hij terug bij Sparta en eindigde in de ZaMi’s en veteranen.

Een oer-Spartaan met rood-wit in ’t bloed, aan wie wij bij Sparta Cricket veel dank zijn verschuldigd. Wij wensen Christa, familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies.

Het Bestuur.