Hans van der Linde op 90-jarige leeftijd overleden

Afgelopen zaterdag is Spartaan Hans van der Linde op 90-jarige leeftijd overleden. Hans was een cricketer en alles bij elkaar 15 jaar lid van de R.V. & A.V. Cricketcommissie in verschillende functies.

In het seizoen 1952 maakte Hans zijn debuut in Sparta 1 in het thuisduel met Quick op het Kasteel. Als nummer 9 scoorde hij geen onverdienstelijke 17 not out strijdend voor de draw samen met ervaren man Lou de Bruin. Ook speelde in die wedstrijd zijn beide broers mee; Sparta giganten Arie en Henk van der Linde, met wie hij nog 59 keer in Sparta 1 zou cricketen. Na een aantal seizoenen als defensief openingsbat kwam Hans in de lagere elftallen te spelen en eindigde in de veteranen. Zijn topscore van 82 runs in 1962 kwam dan ook voor Sparta 2. Naast spelen zat Hans bij elkaar 15 seizoenen in de Cricketcommissie in alle functies behalve voorzitter.

Wij wensen zijn vrouw Bep, familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies.

Het Bestuur.