Terugblik: Akbal Mohamed benoemd tot Lid van Verdienste KNCB

Foto: KNCB Voorzitter Guido Landheer (links) met Akbal Mohamed (rechts).©Robert Vermeulen.

Het is al even geleden maar Spartaan Akbal Mohamed is door de KNCB op 20 april j.l. benoemd tot Lid van Verdienste. Akbal (al lid van Sparta sinds 1973!) is voormalig recreatiecricketer en bestuurslid van onze club maar heeft zich vooral verdienstelijk gemaakt voor de cricketsport in Nederland.

Hij zit/zat in vele KNCB-commissies zoals de Financiële-, Tucht- en Sponsorcommissie. Ook stond hij vele wedstrijden als umpire op de Nederlandse velden en herstructureerde het umpirecorps na oprichting van eigen organisatie door een groep umpires. Alsof het niet genoeg is was hij ook nog bestuurslid van de bond.

Meer recent is Akbal te horen en te lezen als voorvechter van meer diversiteit en kleur binnen de KNCB en vertegenwoordigd hij Sparta Cricket tijdens verschillende samenkomsten van de bond.

Wij feliciteren Akbal met deze welverdiende en eervolle onderscheiding waarmee hij ook in een prachtige rij Spartanen komt welke zijn onderscheiden in de KNCB.