Hannie Knüpfer 2

Hanny Knüpfer-Vinks (99) overleden

Hanny Knüpfer-Vinks is op 8 oktober j.l. op 99-jarige leeftijd overleden. Zij was de weduwe van oer-Spartaan Arno Knüpfer (2004) en moeder van Eveline, Hans-Willem en Ernst-Pieter die ook allen bij Sparta hebben gecricket. Als steun en toeverlaat van haar man, die maar liefst 45 jaar bestuurswerk heeft verricht voor R.V. & A.V. Sparta, was zij cricketzomers lang met haar gezin te vinden bij Sparta. Het laatste jaar namen de ongemakken toe en verloor zij haar zelfstandigheid, haar is een verder lijden bespaard gebleven, haar lichaam was op.

Wij wensen de familie en nabestaanden veel sterkte toe.

Het bestuur.

Arno Knüpfer

Arno Knüpfer voetbalde en crickette bij R.V. & A.V. Sparta, in de periode 1942-1977 in de cricketselectie, in de tijd van cricket op Het Kasteel en Nieuw-Vreelust. Hij was 45 jaar lang lid van de cricketcommissie van Sparta en een verdienstelijk wedstrijdsecretaris van het bestuur. En wie zich dacht te kunnen afmelden voor een cricketwedstrijd bij meneer Knüpfer kwam vaak bedrogen uit. Het was namelijk mevrouw Knüpfer die thuis de telefoon opnam en daar kwam je niet zomaar langs, spelen dus! Ook hield hij het archief van de club bij en verzamelde vele stukken en statistieken. Dit ”Knüpfer Archief” is onlangs gedeeltelijk in bewaring gebracht bij de gemeente Rotterdam. Daarnaast zat hij 23 jaar in de archiefcommissie van de KNCB.

Knüpfer was ook aanvoerder van het 10de voetbalelftal waar met name (oud) cricketers in speelde, hij stopte op zijn 69ste pas met voetballen. Voor al zijn verdiensten voor Sparta werd hij in 1990 benoemd tot Lid van Verdienste van R.V. & A.V. Sparta welke benoeming ook voor Sparta Cricket 1888 en Sparta Rotterdam geldt. Bij de KNCB werd hij onderscheiden met de Kroondas.

De naam Knüpfer is ook in het heden nog verbonden aan Sparta Cricket door de Arno Knüpfer Bokaal die jaarlijks wordt uitgereikt aan de Fielder van het Jaar Sparta 1. Van 2002 t/m 2013 werd om deze bokaal gespeeld tussen een team van Sparta en een team met Knüpfer familieleden.