T20: Allround Bukhari steelt de show bij Qui Vive

TARGET MARThttps://www.targetmart.nl/ Man of the Match: Mudassar Bukhari.

Sparta Cricket heeft zaterdag ook de tweede wedstrijd in Poule B van de Topklasse T20 gewonnen. In de uitwedstrijd bij de Amsterdamse Eersteklasser Qui Vive werd na een gewonnen toss eerst gebat. Na een solide start van Tarr en Iqbal van 48 runs kwam Mudassar Bukhari in op 3. De voormalig International en clubcaptain scoorde een spectaculaire century waarmee hij zijn ploeg naar het hoogste totaal van Sparta ooit in de T20 competitie leidde; 225 voor 3 na twintig overs. Sportpark De Eendracht, overigens aan de Bok de Korverweg, was te klein voor Bukhari die 100 passeerde na slechts 47 ballen te hebben gespeeld. Toen hij drie ballen later op 108 werd gevangen had hij 18 maal de boundary gevonden waarvan 8 maal 4 en maar liefst 10 maal 6! Naast de goede opening speelde Manin Singh een zeer sterke bijrol hij eindigde op 43 runs not out met 3 maal 4 en 3 maal 6. Bij de thuisploeg kregen 8 bowlers de kans waarvan de meest zuinige in 2 overs 19 runs incasseerde.

Voor wie halverwege dacht dat het duel gespeeld was had het mis want de Amsterdammers kwamen zwaaiend met hun bats de kleedkamer uit. Met die zwaaiende bats werden ook nog eens veel ballen het veld uit geslagen door met name Bachchav met 45 runs, Bhatala met 50 runs en Kakarlapudi met 35 runs. Toen Qui Vive na 13 overs op 147 runs totaal stond met 7 wickets in handen bekroop een ”het zal toch niet” gevoel menig Spartaan. Waar de meeste Capelse bowlers voor ruim boven de 10 runs per over incasseerde waren het opnieuw Manin Singh en Bukhari die uitblonken dit maal met de bal in de hand. Legspinner Singh was met 3 wickets voor slechts 24 runs na 4 overs de uitblinker maar ook Bukhari met 4 overs voor slechts 20 runs, waarvan ook nog 1 maiden, was steengoed. Qui Vive eindigde op 186 voor 9 uit na hun 20 overs en Sparta won dus met 39 runs. Naast zijn century en bowling spell hield Bukhi ook nog even 4 vangen vast… dus onbetwist man van de wedstrijd!

Opstelling: Iqbal, Tarr c, wk, Bukhari, M.Singh, Kwinana, D.Umar, P.Balwantsingh, M.Hoornweg, Choudry, S.Singh, Y.Balwantingh.