Topklasse: Sparta 19 runs te kort in waterballet tegen ACC

Foto: de zeilen op de mat tijdens een regenonderbreking v ACC, screenshot van de livestream.

Sparta Cricket heeft het laatste thuisduel in de Topklasse 2021 verloren met 18 runs verschil van ACC. De Amsterdammers werden eerst aan bat gestuurd en uitgebowled voor 154 runs. De Spartanen kwamen helaas niet verder dan 130 all-out, 19 runs achter het door DLS-berekening bijgestelde totaal van 148 runs.

Sparta ging na een gewonnen toss eerst fielden en deed dit niet onverdienstelijk want er werd goed gebowld en redelijk gefield. De fris 18-jaar geworden Prithvi Balwantsingh bowlde met de nieuwe bal in 1 keer zijn 10 overs uit en eindigde op 2 wickets voor slechts 29 runs. De van vakantie teruggekeerde Max Hoornweg was ook prima op dreef en nam net als Manin en Sawan twee wickets. ACC 154 all-out, Zaidi 56 runs, was de uitkomst van de eerste inning op een regenachtig Sportpark Bermweg.

De Spartanen begonnen bekeken en leken uit een ander vaatje te tappen aan bat dan de afgelopen weken. Dat was ook wel nodig na de lage totalen. Op 29 verloor Sparta echter wicket nummer 2 en wel het belangrijke van Tarr. Een aantal ballen later braken de wolken en een lange regenonderbreking volgde. Ons veld in Capelle Schollevaar kan veel hebben en er kon redelijk snel na het stoppen met regenen weer worden opgestart. De DLS berekende nog 35 overs te spelen om een target van 149 te scoren op de stand van 38 voor 2 wickets. Wat volgde was helaas een bekend tafereel in de Spartaanse batting order dit seizoen. Van 38 voor 2 stond het binnen 3 overs 41 voor 6 wickets… De na 2,5 maand in de ploeg teruggekeerde Martijn Snoep op 8 ging met de nog instaande Raza de strijd aan. Met een samenwerking van 56 runs brachten zij Sparta weer terug in de wedstrijd naar 97 toen Raza voor 45 werd gestumpt. Het schip strandde uiteindelijk op 130 all-out. Een onnodige nederlaag ingeluid door ongeconcentreerd en roekeloos batten, zonde!

Door deze nederlaag kan Sparta 1 niet meer over ACC heen op de ranglijst en eindigt definitief als 9de omdat ook nummer 10 Dosti verloor. Ondanks dat er geen degradatie volgt na dit seizoen in de Topklasse wel op eigenkracht boven de streep geeindigd. Toch overheerst de teleurstelling dat er geen rol is gespeeld in de strijd om de play-offs; werk aan winkel voor volgend seizoen dus! In de Twenty20 competitie doen de mannen het een stuk beter. Zaterdag a.s. word gespeeld op en tegen HCC voor een plek in de volgende ronde. Het duel start om 16:30 uur op de Diepput in Den Haag.