Sparta komt 17 runs te kort tegen VCC

Foto: Ali Raza scoorde 67 runs. Foto: eerder dit seizoen v VCC. SanderTholen.

Lunch en wedstrijdbal: Kamerbeek Consultancy.

Sparta Cricket 1 is de tweede helft van de 50 over competitie begonnen met een nederlaag. Op eigen veld was VCC met 17 runs te sterk voor de Capellenaren. Eerst aan bat zette de Voorburgers een totaal van 234 runs op het bord. Sparta bleef lang in de wedstrijd maar stranden op 217 runs na 50 overs.

Een snikhete zomerdag, een goed veld en goede mat waren het decor van het tweede treffen van Sparta met VCC dit seizoen. Groter kon het contrast niet zijn met de heenwedstrijd die werd gespeeld in een ijskoud Voorburg. VCC aanvoerder De Grooth koos batten namens zijn ploeg die een goed totaal van 234 runs maakte in eerste inning. De omstandigheden waren prima om in te batten en op 2 spelers na maakte alle batsmen van de eerste 8 van de battingorder 25 of meer runs, De Grooth was topscorer met 44 runs. Bowlend en fieldend bracht Sparta als team niet wat ze kunnen brengen. Uitzonderingen bij de bowlers waren Usman Saleem (3-37) en Mudassar Bukhari (2-37) die wederom lieten zien waarom zij hoog in de klassementen van de Topklasse staan.

De achtervolging begon desastreus toen op de derde bal Gagan Singh zijn wicket zag vallen zonder runs op het bord. Echter het vervolg was van grote klasse. De twee batters in vorm van de laatste weken, Raza en Tarr, speelden Sparta 122 runs verder voor Tarr werd gevangen voor 57 runs. Met 122 runs op het bord, nog 23 overs te spelen en 7 batters op de bank waaronder Bukhari, Buurman en Fletcher was de overwinning binnen handbereik. Een goede tien overs voor de VCC-bowlers kantelde helaas de wedstrijd want er werden slechts 20 runs gescoord voor Raza voor 67 runs op 142 zijn wicket verloor. Op 156 en 160 vielen ook de wickets van Buurman en Bukhari waardoor Fletcher als batsman overbeef. Een samenwerking van 37 runs tussen Fletcher en Snoep kwam te laat en de thuisploeg strandde op 217, Fletcher bleef op 44 runs.

Opstelling: 4-Singh, 99-Raza, 98-Tarr, 19-de Kok, 3-Fletcher, 82-Buurman wk, 31-Snoep c, 54-Manin, 5-Saleem, 11-Hoornweg.