Pinksteren: Tarr 116 runs brengt winst op Quick, verlies van VOC

Foto: Garnett Tarr op weg naar zijn winnende 116 runs.©LeonieBennett.

Sparta Cricket 1 heeft het dubbele programma van het Pinksterweekend afgesloten met een fraaie thuisoverwinning op Quick. De ”Haantjes” maakte als eerst aan bat 199 runs. Sparta passeerde dit totaal voor 4 wickets aan de hand van een briljante slagbeurt van Garnett Tarr. Hij scoorde 116 runs en is met zijn 18 jaar de jongste centurion ooit in Sparta 1! Dit alles kwam na een ruime nederlaag eerder dit weekend in Hillegersberg waar titelhouder VOC met maar liefs 121 runs te sterk bleek voor de Capelse cricketformatie.

Sparta-Quick, wedstrijdbal en lunchsponsor: Femke Hoornweg.

Quick won de toss en koos batten. Aanvankelijk leek dit dramatisch uit te pakken toen Fletcher snel 2 wickets kon nemen en Quick op 11 voor 2 werd gezet. Echter sterke samenwerkingen van Brain (51) met Stokkers (25) en Mol (31) en Brand (30) met Vierling (30*) hielden de bezoekers in de rails. Geduldig en zuinig bowlen van Spartanen Manin (3-31), Fletcher (2-21) en Saleem (2-40) hield het evenwichtig in de wedstrijd. Quick eindigde op 199 voor 8 na 50 overs. Op de goede mat een par-score zou je kunnen zeggen. Noemenswaardig was een moeilijke vangbal van keeper Buurman op bowlen van Manin kort achter de batsman, die worden niet veel gepakt in Nederland!

Zoals eerder dit seizoen kende Sparta voorop in de batting de nodige problemen, op 14 runs zaten beide openers aan de kant. Het vervolg was daarentegen van grote klasse. Nummers 3 en 4, Tarr en De Kok maakte er samen 106 voor het derde wicket viel. De dreigende regen (zou nooit komen) maakte dat er geen wickets mochten vallen en het totaal boven de DLS moest blijven. Dit lukte beide door zeer geconcentreerd batten van de twee jonge batsmen. Toen De Kok op 25 (86 ballen) LBW ging was de regen inmiddels over gewaaid en een ruime voorsprong op DLS gerealiseerd. Op de ingespeelde Tarr stond geen maat en hij wisselde slim lopen af met mooie drives en pulls. Hij eindigde op een geweldige score van 116 runs (120 ballen) incluis 13 vieren en 4 zessen. Met zijn 18-jaar is hij de jongste speler ooit die een score van honderd of meer runs maakte in Sparta 1, proficiat! Na zijn vertrek op 181 totaal maakte routiné’s Bukhari (20*) en Buurman (11*) het samen af.

Opstelling: 3-Fletcher, 99-Raza, 98-Tarr, 19-de Kok, 7-Bukhari, 82-Buurman wk, 31-Snoep c, 54-Manin, 17-Sardha, 5-Saleem, 11-Hoornweg.

VOC-Sparta

Na een vervroegde lunch en lang wachten begonnen VOC en Sparta hun duel om half 3 in de middag. De tot 36 overs per inning ingekorte wedstrijd begon prima voor de Spartanen die kozen om te gaan bowlen bij de toss. Op de stand van 54 waren er al vijf batsmen uit waaronder International’s Seelaar en O’dowd. Bowler Dost Muhammad keerde na blessureleed terug in de Capelse formatie voor de afstuderende Max Hoornweg en luisterde dit op met vier wickets. Hierna was het helaas alleen maar VOC dat in de laatste 20 overs nog 150 runs bij elkaar wist te slaan en Sparta een flink totaal van 204 runs zette. De meeste schade werd aangericht door Jelte Schoonheim (66 runs) en Nederlands elftal keeper Edwards (41 runs) die er samen in hoog tempo ruim 100 bij maakte voor het zesde wicket en de wedstrijd uit handen van de Spartanen speelden. Het momentum van het batten werd door de ”Bloedhonden” doorgetrokken in de bowlerij. Er vielen constant wickets en Sparta zou nooit in de buurt komen want op 71 runs totaal was over en sluiten. Sparta’s Raza had met 20 runs het grootste aandeel.

Opstelling: 3-Fletcher, 19-de Kok, 98-Tarr, 7-Bukhari, 82-Buurman wk, 99-Raza, 54-Manin, 31-Snoep c, 17-Sardha, 5-Saleem, 27-Dost.