Overlijden Aleem Tufail

Aleem Tufail

Vandaag 13 februari 2019 is Spartaan Aleem Tufail ons komen te ontvallen. Het nieuws is plotseling gekomen. Aleem woonde al enige jaren in Manchester, maar via allerlei social mediakanalen konden we elkaar toch volgen. Niets wees erop dat Aleem uit het leven gerukt zou worden.

Ik leerde Aleem kennen op het cricketveld toen ik net 18 jaar was. Sparta 1 had een ijzersterke selectie en ik kon niet rekenen op een plek in die selectie. Cricketclub Succes CC liet mij weten wel een plekje te hebben in hun selectie. Ik maakte de overstap naar deze club die voor het merendeel bestond uit Rotterdammers met Pakistaanse wortels.

De voorzitter van Succes CC was de markante Amin Tufail. Hij had de touwtjes strak in handen. Zijn twee zoons Naeem en Aleem speelden in de selectie. Daar leerde ik Aleem kennen als een rustige, weloverwogen jongeman met een groot crickethart. Een jongeman met veel humor ook. Ik was net 18 en hij net een paar jaar ouder. Het werd een mooi seizoen waaraan ik veel herinneringen heb. Een seizoen waarin we ook tegen Sparta speelden. Ook al verloren we vrijwel alle wedstrijden, die wedstrijd tegen Sparta op Couwenhoek wonnen we. Een memorabele wedstrijd waar Aleem en ik nog vaak over hebben gesproken. Datzelfde seizoen moest Succes CC een promotie/degradatie wedstrijd spelen op HCC in Den Haag. Aleem speelde die dag en hoofdrol in het behoud van Succes CC in de Eerste Klasse. Hij hield battend stand, raakte gewond, kwam terug, speelde een winnende innings, NOT OUT.

Na dat seizoen duurde het niet lang of Succes CC werd opgeheven. Aleem maakte de overstap naar Sparta, waar hij nog jaren heeft gespeeld in Sparta 1 en zich bewees als een goede off spin bowler en gedegen batsman. Veel Spartanen zullen zich Aleem Tufail herinneren als die rustige, weloverwogen club- en familieman. Helaas is hij niet meer onder ons. Vandaag viel zijn wicket wel.

Narsingh Balwantsingh