Sparta verwelkomt Andrew Fletcher

Foto: Andrew Fletcher. ©PHOTOSPORT.

Sparta Cricket heeft zich voor het aankomende seizoen verzekerd van de diensten van de rechtshandige batsman Andrew Fletcher. De 25-jarige Nieuw-Zeelander komt over van topclub Wellington Firebirds waarmee hij dit seizoen landskampioen is geworden. Het aandeel van Fletcher was zeer groot want hij werd topscoorder van Nieuw-Zeeland met 618 runs in 12 inningen.

Voor wie de Nieuw-Zeelandse Ford Trophy volgt is Andrew Fletcher geen onbekende. Hij domineerde met persoonlijke scores van 3x boven de 100- en 3x boven de 50 runs menige bowlingaanval. Tegen een gemiddelde van 56,18 runs per inning scoorde hij 618 runs, een clubrecord bij Wellington Firebirds. Hij was hiermee instrumenteel in het kampioenschap van zijn club in wat opvallend genoeg zijn debuutjaar was. In Wellington is Fletcher teamgenoot van Nederlands international Logan van Beek en voormalig Spartaan Michael Pollard die mooie woorden over Sparta sprak:

Fletcher: ”Had a good catch up with Polls today. He spoke highly of the club and the players. I’m keen to come and play for Sparta.”

Dat hij pas op 25-jarige leeftijd zijn debuut maakte zegt iets over zijn mentaliteit. De concurrentie bij een topclub is groot iets dat om geduld en prestaties vraagt. Hij zegt er zelf het volgende over:

Fletcher: “There’s been times when I thought about maybe hanging up the boots and pursuing my other career, but it’s been a dream of mine since I was very young so I’m grateful I had the presence of mind to stick with it.”

Lees het volledige interview terug op stuff.co.nz.

Fletcher zal in april aansluiten bij de selectie in de voorbereiding op de Topklasse 2019. Welkom bij de club en veel succes gewenst!