2019 geopend met gezellige nieuwjaarsreceptie

Foto: Voorzitter Leo de Jong had tijdens zijn nieuwjaarstoespraak een aandachtig publiek. ©Faye Dommershuijsen.

Sparta Cricket, Rugby, Jeu-de-Boule en Golf hebben op 5 januari j.l. samen het nieuwe jaar geopend in het clubhuis aan de Bermweg. De middag die begon met een PubQuiz werd om 17:00 uur afgesloten met de traditionele nieuwjaarstoespraak van voorzitter Leo de Jong. Er werd na bespiegelingen en vooruitzichten ook officieel afscheid genomen van Peter van der Burg en Georg Kamerbeek.

Onder belangstelling van onder anderen de burgemeester van Capelle aan den IJssel Dhr. Peter Oskam sloot voorzitter Leo de Jong een gezellige middag af met zijn traditionele nieuwjaarstoespraak. Er werd onder meer teruggeblikt op het afgelopen Topklasse seizoen en de prestaties en ontwikkelingen van de overige elftallen. Ook bestuurlijk staat Sparta Cricket voor een verandering waarin het huidige bestuur een stap terug doet. De verwachting is dat het cricketlandschap in Nederland de komende jaren drastisch gaat veranderen, een uitdaging die het huidige bestuur niet meer aan zal gaan.

Afscheid

Het was ook de middag van het officiële afscheid van Peter van der Burg en Georg Kamerbeek. Twee prominenten met onnoemelijk veel verdiensten voor Sparta en Sparta Cricket.

Peter van der Burg, al meer dan 70 jaar lid, trad in 1983 aan als secretaris in het bestuur van R.V. & A.V. Sparta en heeft als bestuurslid van Sparta Cricket 1888 nu officieel afscheid genomen. Een fraaie bestuurscarrière die hem naar het voorzitterschap van Sparta Rotterdam bracht en een Erelidmaatschap opleverde.

Georg Kamerbeek was op zijn beurt al meer dan 30 jaren lid van verschillende commissies en de laatste jaren van het cricketbestuur. De voormalig top-scheidsrechter was in 1987 en 2012 instrumenteel bij de verhuizingen van onze club en was medeoprichter van de rugby afdeling in 2007. Zijn organisatorische kwaliteiten hebben de club vele mooie evenementen opgeleverd de afgelopen jaren. Georg werd door de leden via de voorzitter benoemd tot Lid van Verdienste van Sparta Cricket, gefeliciteerd!

De middag werd traditie getrouw afgesloten met gezang………zullen wij laten hoOoren SP AR TA!