Sparta lijdt nederlaag tegen Punjab

Foto: Michael Pollard scoorde 84 runs en hield zijn ploeg in de wedstrijd tegen Punjab.©Sander Tholen.

Sparta cricket heeft op eigen veld met 10 wickets zeer ruim verloren van Punjab. Een Punjab dat strijdt tegen degradatie en dat ook liet zien. Sparta werd eerst aan bat gestuurd en kwam niet verder dan 148 all-out. De bezoekers waren scherp in het veld en maakte goed gebruik van de nieuwe bal met name oud-Spartaan Sulaiman Tariq die de wickets van Bell, de Kok en Bukhari wist te nemen. Dat de thuisploeg überhaupt nog runs op het bord had in de rust was te danken aan Pollard die ruim 40 overs batte voor zijn 84 runs. Hij werd alleen gesteund door Snoep en Ishfaq in twee samenwerkingen van 30 en 51 runs. Ishfaq was naast Pollard de enige Spartaan met een substantiële bijdrage van 19 runs. Ondanks dit lage totaal was de wedstrijd nog niet gespeeld halverwege het zou immers niet de eerste keer zijn dat de Spartanen een elftal uitbowlen aan de Bermweg. Punjab openingsbatsmen Myburgh en Raza gaven met de nieuwe bal op bowlen van Bukhari beide een vangkans weg die niet werd genomen maar waren hierna heer en meester. Sparta liet maar liefst 8 bowlers los op het paar maar er zouden geen wickets meer vallen in de tweede helft. Met een uitstekende 149 runs samenwerking speelden zij hun ploeg naar 2 punten, Myburgh 85 en Raza 59 runs.

Opstelling Sparta: Ambrose, Bell, de Kok, Pollard, Bukhari, Buurman wk, Snoep c, Dost, Ishfaq, Saleem, Hoornweg.