Sparta sluit Twenty20 af met winst op VOC

Foto: Michael Pollard in actie tegen Excelsior’20, hij topscoorde met 129 runs in 3 Twenty20’s voor Sparta dit seizoen.©SchiedamCricketStad.

Sparta 1 heeft de Twenty20 competitie goed weten af te sluiten met een fraaie overwinning op VOC. De huidige koploper in de Topklasse werd op eigen veld met 67 runs opzij gezet. In de eerste inning sloegen de Spartanen 102 runs bij elkaar mede door een prima samenwerking van Bell (25) en De Kok (27) van 53 runs voor het tweede wicket. Op hun beurt werden de ”Bloedhonden” voor maar 35 runs weer aan de kant gezet! Spartaan Shahzad was met 5 wickets tegen 14 runs de absolute plaaggeest van de gastheren. Ook Bell wist zich te onderscheiden met 2 wickets, een run-out en 3 mooie vangen.

Ondanks deze overwinning is het Sparta 1 niet gelukt om zich zoals vorig seizoen voor de landelijke kruisfinales te plaatsen. Hiervoor moest minimaal op de derde plaats worden geëindigd in de Rijnmond-poule maar Sparta werd vierde achter Hermes-DVS, Excelsior’20 en VOC. Sparta verloor eerder in juni de uitwedstrijden in Schiedam maar won vorige week wel thuis van Punjab en dus gisteravond van VOC maar het was net niet genoeg om door te gaan. Er werd dit seizoen voor het eerst met een witte bal gespeeld waardoor velden en kleding moesten worden aangepast. Sparta speelde volledig in het zwart, de kleur van onze hoofdsponsor Stirlings. Michael Pollard scoorde de meeste runs voor Sparta namelijk 129 (43 gemiddeld), Shahzad Khan was Sparta’s beste bowler met 6 wickets en Warren Bell eindigde met 6 vangen en 2 run-outs als beste fielder.