HBS 259 te veel voor Sparta

Foto: Atse Buurman was met 39* runs topscorer voor Sparta versus HBS.©Sander Tholen album.

Sparta Cricket heeft de uitwedstrijd bij HBS met 84 runs verschil verloren. Eerst aan slag kwamen de ”Kraaien” tot een sterk totaal van 259 runs. Dit was vooral te danken aan een sterke beurt van de Portugese Zuid-Afrikaan Gomes die voor 102 runs aantekende. In de achtervolging verloor Sparta op cruciale momenten wickets waardoor het niet in de buurt zou komen van het Haagse totaal en strandde op 175 all-out.

Sparta werd zondag na het verliezen van de toss het veld ingestuurd door HBS en had moeite de Haagse batsmen in bedwang te houden. Niet in de laatste plaats door het snelle kunstgrasveld dat door de hoge temperaturen ook nog eens lekker was opgewarmd. De eerste vijf van de Haagse slagorde scoorde ook allemaal goede bijdrages en de thuisploeg liep uit naar 259 voor 8. De uitblinker voor HBS was Gomes met 102 runs en bij Sparta was Bukhari weer de beste met 3 wickets tegen 39 runs. In de rust leek 259 runs een sterk maar zeker geen onmogelijk totaal op het snelle kunstgras in de Bosjes van Pex. De Capellenaren kwamen aan slag direct onder druk te staan op 9 voor 2 wickets. Hierna maakten 4 batsmen; de Kok (29), Pollard (27), Bukhari (37) en Buurman (39*), een goede start maar geen van hen kon dit uitbouwen naar een hoge score. Buurman bleef op 39 runs ongeslagen en kreeg geen steun meer en Sparta eindigde op 175 all-out.

Opstelling Sparta: Ambrose, Bell, Bukhari, Buurman wk, Dost, M.Hoornweg, U.Ishfaq, de Kok, Pollard, Saleem, Snoep c, Smelt 12de.