Pinksterweekend: Sparta wint van VRA en Dosti-United!

Foto: Michael Pollard scoorde zaterdag 57 runs tegen VRA en maandag 124 runs tegen Dosti-United. ©Sander Tholen.

Sparta 1 heeft het afgelopen Pinksterweekend opnieuw voor twee grote verrassingen kunnen zorgen in de Topklasse. Zaterdag werd thuis gewonnen van kampioenskandidaat VRA dat eerst aan slag voor 148 runs werd uitgebowled met een hoofdrol voor Mudassar Bukhari die 5 slachtoffers maakte. Het totaal werd vervolgens voor het verlies van 7 wickets ingelopen. Maandag kon de ploeg in Amsterdam een boeiend duel met het nog ongeslagen Dosti-United winnend afsluiten. Eerst aan slag maakte de Capellenaren 256 runs geleid door Michael Pollard met een geweldige centurie, 124 runs! Dosti-United werd in een spannende inning uiteindelijk 3 overs voor het einde all-out gebowled met een marge van 28 runs op 228. Na 5 wedstrijden, 4 overwinningen, staat Sparta op de tweede plaats in de Topklasse en kunnen we spreken van een droomstart!

Sparta – VRA

VRA ging eerst batten maar het initiatief lag vanaf bal 1 in handen van Sparta. Bukhari was in bloedvorm en bowlde in hoog tempo de eerste 4 slagmensen uit waaronder 3 Nederlandselftalspelers. De bezoekers gleden af naar 30 voor 5 wickets. De onlangs gestopte aanvoerder van Oranje Peter Borren batte wel uitstekend en bracht samen met Turmaine (29) VRA naar 119 toen Snoep Borren LBW kreeg voor 60 runs. Sparta drukte vervolgens goed door en VRA zat voor 148 runs aan de kant. Bukhari wist 5 wickets te nemen! Op hun beurt aan slag konden Sparta’s openers niet overtuigen en de ploeg werd door twee wickets van Gunning op 5 voor 2 gezet. Sparta kwam in rustiger vaarwater met Pollard en De Kok (22) voor die laatste op 51 uitging. Pollard ging door met Bukhari die op 115 runs werd gevangen voor 18. Toen ook Pollard 3 runs later uitging voor 57 runs, tweede 50 van het seizoen!, lag de wedstrijd in handen van Snoep en Sardha. De heren wisten na een 12 overs lang durend gevecht met een samenwerking 33 runs Sparta langs VRA te spelen in de 47ste over. Sardha en Snoep eindigend op 16 en 13 niet uit!

Opstelling Sparta: Ambrose, Bukhari, Dost, M.Hoornweg, Iqbal, de Kok wk, Pollard, Saleem, Sardha, Smelt, Snoep c.

Dosti-United – Sparta

Sparta won bij het tossen en kwam eerst battend op 256 voor 9 wickets. Deze inning was het verhaal van 5 uitstekende samenwerkingen; Ambrose-Ishfaq 42 runs, Ambrose-Pollard 42 runs, Pollard-de Kok 60 runs, Pollard-Iqbal 56 runs en Pollard-Snoep 52 runs. Topscorers waren Ambrose met 39 runs en een geweldige centurie van Pollard, 124 runs! Dosti-United ging voortvarend op jacht om het totaal van de bezoekers in te halen. Een 100 runs samenwerking tussen Kohli en Hafeez bracht Dosti-United in een goede postitie op 130 voor 3 wickets. Toen Sparta’s Saleem batsman Kohli voor 52 gevangen kreeg ging Hafeez door met Tewarie tot 178 voor 4 wickets. Iqbal kreeg Hafeez gevangen voor 77 runs en De Kok hield een legside-vang vast van Zuid-Afrikaan Davids (1) op bowlen van Saleem en de wedstrijd draaide Sparta’s kant. Na een spannende laatste 10 overs bowlde Sparta Dosti-United uit voor 228 runs. Hoofdrollen voor Iqbal (3 wickets), Dost en Saleem (2 wickets).

Opstelling Sparta: Ambrose, Bukhari, Dost, M.Hoornweg, Iqbal, U.Ishfaq, de Kok wk, Pollard, Saleem, Sardha, Smelt 12de, Snoep c.