Hemelvaartweekend: verlies van HBS, winst op Punjab

Foto: Tim de Kok topscoorde zaterdag voor Sparta met 62 runs. ©Sander Tholen.

Het dubbele programma van het Hemelvaartweekend heeft Sparta 1 een nederlaag en een overwinning opgeleverd. Aan de Bermweg werd donderdag HBS prima uitgebowled voor 160 runs maar Sparta gaf niet thuis aan slag en capituleerde al op 61 runs. Meer succes met het bat was er zaterdag in Rotterdam-Zuid waar de ploeg 222 runs wist te maken na een slechte start bij en tegen Punjab. Een goed fieldend en bowlend Sparta zette de gastheren vervolgens aan de kant voor 142 runs. 

Sparta – HBS

Sparta stuurde HBS aan slag en dat pakte goed uit. Het bowlen en fielden van de Capellenaren was prima op orde en HBS werd voor 160 runs uitgebowled. Drie run-outs, 2 van Sardha en 1 van De Kok, zwaaide de inning de goede kant op voor de thuisploeg. Uitblinkers in de eerste helft waren Morgan (36) en Ahmed (26) voor HBS en Bukhari (2-22) en Saleem (2-37) voor Sparta. Van de achtervolging kwam na de pauze weinig terecht. Bij de eerste vijf in de slagorde gingen er drie voor nul uit, alleen opener Ambrose (18) bleef goed staan. Toen Ambrose steun kreeg van Buurman leek Sparta terug in de wedstrijd voor ook hij het slagperk moest verlaten voor 17 runs. Sparta zat uiteindelijk aan de kant voor 61 runs en moest een dikke nederlaag incasseren. Grote man bij HBS was oud-international Westdijk die 4 wickets nam.

Opstelling Sparta: Ambrose, Bukhari, Buurman wk, Dost, Iqbal, U.Ishfaq, de Kok, Pollard, Saleem, Sardha, Smelt 12de, Snoep c.

Punjab – Sparta

Punjab v Sparta, een wedstrijd die de afgelopen jaren incidenten, spektakel en spanning opleverden. Gelukkig werden alleen de laatste twee genoemde werkelijkheid afgelopen zaterdag. Punjab aanvoerder en oud Spartaan Tariq stuurde Sparta eerst aan slag. De ploeg verloor binnen een klein aantal overs direct 2 wickets maar knokte zich terug in de wedstrijd. Een geweldige samenwerking tussen nummer drie De Kok en nummer vijf Bukhari, 118 runs!, bracht Sparta naar 143 toen Bukhari voor 58 runs werd gevangen. Zes runs later kon ook De Kok vertrekken na een vangbal voor 62 runs. Op het smalle en snelle veld van Punjab moesten er nog flink wat runs bij om te kunnen verdedigen en dat lukte. Door bijdrages van Snoep (29*), Buurman (21) en Dost (13) klom Sparta naar 222 runs na 50 overs. Voor Punjab namen Saleemi (3-29) en Tariq (3-35) de meeste wickets. Tegenvaller was de hamstringblessure van Sparta-keeper Buurman die na de rust niet meer in actie kon komen. Zijn positie achter de palen werd overgenomen door De Kok die in het veld werd vervangen door eerste wissel Smelt.

De intentie’s van de thuisploeg werden snel duidelijk, lange-halen-gouw-thuis, de ene na de andere 6 of 4 vloog Sparta om de oren. De Spartanen legden op hun beurt veel energie in het veldwerk en wisten alle vangkansen vast te houden. Zelfs na een vroege doorbraak van Bukhari die sterspeler Myburgh (2) uit kreeg leken de punten in Rotterdam-Zuid te gaan blijven. Toen een 62 runs samenwerking van Masood (32) met Vorster (37) op 120 werd doorbroken door Hoornweg draaide de wedstrijd echter in het voordeel van Sparta. Topklasse debutant Hoornweg bowlde snel en onvoorspelbaar samen met de even zo goede Dost. Punjab werd voor 142 runs uitgebowled met heren Hoornweg en Dost beide eindigend met 4 wickets en invalkeeper De Kok pakte drie vangen!

Opstelling Sparta: Ambrose, Bukhari, Buurman, Dost, M.Hoornweg, Iqbal, de Kok wk, Pollard, Saleem, Sardha, Smelt 12de, Snoep c.