Sparta verliest thuis van VOC

Foto: Max Hoornweg aan bat in duel met Fred Klaassen. ©René van Ierschot.

Sparta heeft op eigen veld met 8 wickets verloren van regiogenoot VOC. De ploeg heeft het goede batten van de afgelopen weken geen vervolg kunnen geven tegen de uitstekende Rotterdamse aanval. Eerst aan bat kon de thuisploeg weinig indruk maken en zat al voor 49 runs all-out aan de kant. VOC kwam voor het verlies van 2 wickets in de 13de over langszij. Het opgekomen publiek voor de 130 jaar R.V. & A.V. Sparta jubileumviering werd op veld twee wel getrakteerd op Spartaans (voetbal)succes. Het tweede amateurelftal werd kampioen en het eerste won een periodetitel, gefeliciteerd!

Na het winnen van de toss ging Sparta eerst batten maar dit pakte slecht uit. In de eerste over van de wedstrijd verloor Sparta beide openingsbatsmen voor 0 runs om vervolgens op het totaal van 12 ook wicket nummer 3 te verliezen. Vanaf hier leek Sparta zich te gaan herstellen met Pollard en Bukhari in maar op 33 runs werd Pollard gevangen voor 19. Op 41 werd ook Bukhari (9) uitgebowled en de thuisploeg kwam in vrije val en verloor nog 5 wickets voor maar 8 runs. Grote man bij VOC was Nederlands international Klaassen die 5 wickets nam. Aan slag hadden de bezoekers weinig problemen met dit lage totaal en kwamen in de dertiende over langszij voor het verlies van 2 wickets, Bukhari en Dost beide 1 wicket. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen als de mannen van 1 afreizen naar het Haagse Quick!

Opstelling Sparta: Iqbal, U.Ishfaq, Pollard, de Kok wk, Bukhari, Snoep c, Saw.Sardha, Dost, Saleem, M.Hoornweg, Smelt.