Sparta 1 en 2 winnen Shahzad 9 wickets!

Sparta 2 – GCCF 2:

Waar ons eerste voor spek en bonen de competitie uitspeelt is het tweede vol in de race om het kampioenschap in de Tweede Klasse en/of promotie. De ploeg van aanvoerder Shahzad ontving regiogenoot en laagvlieger GCCF 2 in Capelle. Zulke potjes zijn in het verleden struikelblokken gebleken en je moet ze nog maar even winnen. Nou ik kan verklappen er werd niets te wensen overgelaten. Sparta begon met fielden had 2 bowlers en 18 overs nodig om de bezoekers te decimeren. GCCF werd voor 40 runs aan de kant gezet. Aanvoerder Shahzad (foto) nam maar liefst 9 wickets tegen 25 runs in zijn 9 overs! Dit doet denken aan Jimmy Warburton die in Sparta 1 in 1935 ook 9 wickets wist te nemen toen wel voor 53 runs. Shahzad dacht ook zijn tiende te nemen maar de clubumpire van Sparta hoorde de edge niet en gaf not out. De batsman gaf later zijn onsportiviteit wel toe en had hem geraakt. Een over later pakte Dost het wicket. Sparta won met 9 wickets en het is loei spannend in 2a;

1 Sparta 2 – 10-16
2 Philips Sport Vereniging 1 – 10-16
3 Houdt Moedig Stand 1 – 10-16

Laatste 2 wedstrijden: HMS 1 – Sparta 2, PSV 1 – Sparta 2.

Sparta 1 – Groen en Wit 1:

Martijn verloor de toss en Sparta ging fielden. Dit deed ons vlaggenschip prima zoals we dit seizoen vaker gezien hebben. De ploeg zette de bezoekers uit de Amsterdam Bijlmer voor 104 runs aan de kant. Debutant Shahzad, Martijn en Salman bowlde erg zuinig en namen ieder een wicket. De hoofdrollen werden opgeëist door vaste klant Sawan met 3 wickets en nog een debutant Dost ook met 3 wickets. Opvallend was het batten van 14 jarig talent Sheri Ahmed bij Groen en Wit die 18 runs scoorde, eentje om in de gaten te houden. In de achtervolging kwam Sparta nooit in de problemen en kon het totaal voor het verlies van 3 wickets maken. De inning werd uitstekend geankerd door opener Eric met 51 runs, hierdoor konden de andere batsmen zoals Wahab (debuut) met 14 runs de wedstrijd binnen spelen.