Sparta verliest van Kampong, het tweede afgelast

Zaterdag 20 augustus ging ons vlaggenschip voor de laatste wedstrijd van de Hoofdklasse op bezoek bij Kampong. Martijn verloor de toss en Sparta werd aan bat gestuurd. Een opvallende keuze van Kampong aanvoerder Nana op een snel hard veld en een ”snelweg” van een wicket. Dit werd in de eerste instantie waargemaakt door Wahab en Tim die Sparta in de 28ste over op 100 voor het verlies van 1 wicket brachten. Overs 28 tot 40 bowlde Kampong echter erg goed en stond Sparta maar 21 runs toe. Sparta wilde versnellen en dit koste direct wickets, eerst ging Wahab uit (maakte een keurige 50) en vrij snel erna ook Tim op een solide 61 runs. Martijn en Dost konden met beide een run per bal 17 Sparta nog naar 166 runs spelen na 50 overs. Op dat wicket en het harde veld in Utrecht was een totaal van 200/220 runs minimum geweest en dat had er ook ingezeten. Kampong liet dat na de pauze ook zien. De bats-lieden begonnen met 50 runs voor 0 na 10 overs. Sparta deelde de eerste tik uit toen Shahzad een LBW kreeg en Martijn 2 overs later twee ballen oprij een batsman uit bowlde. Kampong gleed naar 100 voor 5 toen Sawan een wicket nam. Toen wederom op Sawan zijn bowlen Australiër Smith werd laten vallen versnelde kampong en maakte het totaal voor het verlies van 6 wickets in de 40ste over.

Sparta 2 werd afgelast bij HMS, Sparta 3 verloor ruim bij Punjab 3 en de veteranen verloren bij ACC in Amsterdam. De veteranen hebben tot vorige week nog wel om het kampioenschap meegedaan maar hebben deze eer aan Quick 1888 moeten laten.