Martijn Snoep 250 wedstrijden Sparta 1

Sparta captain Martijn Snoep speelde afgelopen vrijdagavond tegen VOC zijn 250ste officiële wedstrijd in het eerste elftal van Sparta Cricket. Hij is de 17de speler ooit die deze mijlpaal passeert voor de club. Dat dit zelden gebeurt blijkt wel uit het feit dat de laatste die er 250 speelde Martijn Das in 2011 was.

Snoep maakte zijn debuut in 2011 en wist sindsdien 240 wickets en 1352 runs te laten noteren. Het Hoofdklasse kampioenschap en de Topklasse T20/50 over finales zijn hoogtepunten uit deze periode waarin hij 158 keer als aanvoerder aantrad. In 2015 was hij de eerste Spartaan in 20 jaar die werd opgeroepen voor een Oranjeselectie bij de mannen toen hij voor Nederland A uitkwam.

Bestuurslid Bas Kornet benoemde Snoep voor de wedstrijd namens de leden tot Lid van Verdienste voor deze mijlpaal en noemde ook Snoep zijn voorzitterschap, ECSt10 organisatie en sponsorschap van de club in de afgelopen 4 jaar als belangrijke factoren bij deze benoeming. Gefeliciteerd!