Sparta Cricket wint overtuigend van Excelsior’20

Foto: Riley Mudford haalt uit voor 6 runs v Excelsior’20 ©Arjen Smelt.

Sparta Cricket heeft de lastige uitwedstrijd in de Topklasse Twenty20 bij Excelsior’20 overtuigend gewonnen. De thuisploeg werd eerst aan bat gestuurd en op 125 runs binnen bereik gehouden. Ondanks het verlies van 5 wickets passeerde de Kasteelheren in de 19de over, net op tijd voor de regen, het totaal van de Schiedammers en blijven zo in de race voor de play-offs.

Het was alweer speelronde nummer 5 van de Topklasse T20 competitie en om de hoop op play-offs levend te houden moest er worden gewonnen in Schiedam bij Excelsior’20. Een traditioneel lastige uitwedstrijd voor de Spartanen die na de monsternederlaag tegen Hermes-DVS van vorige week wel iets te bewijzen hadden.

Sparta captain Martijn Snoep won de toss en stuurde Excelsior’20 aan bat. Er werd goed gebowled en ook het veldwerk was op orde waardoor de thuisploeg op geen enkel moment kon weglopen in de eerste inning. Ahsan Malik keerde na 1 week absentie weer terug in de ploeg en was direct de uitblinker met 3 wickets voor 28 runs. Ook Umar Baker maakte indruk tegen zijn oude club, de offspinner kreeg slechts 18 runs tegen in zijn 4 overs en nam het belangrijke wicket van Excelsior’20 prof Daryll Mitchell. Veteraan Lorenzo Ingram was de topscorer aan Schiedamse zijde met 38 runs. De thuisploeg werd op 125 runs gehouden na 20 overs mede door een aantal mooie vangen van Shaquille Martina op short third man duikend naar rechts en twee hoge op de boundary van Sam Ferguson.

De verdediging van Excelsior’20 begon sterk met de slimme spinners van Ingram en het rappe bowlen van nieuwkomer Jason Ralston. De Australiër wist met zijn snelle ballen veel problemen te veroorzaken bij de Spartanen. Echter na het verlies van een paar wickets was het Sparta keeper-batsman Riley Mudford die het heft in handen nam. De zeer aanvallend spelende Mudford is de man in vorm en dat liet hij opnieuw zien gisteren. Zijn score van 65 runs (6×6 en 3×4) maakte het verschil en bracht Sparta in een winnende positie. Na zijn vertrek maakte Will Clarke het professioneel af met 29 not out en was de overwinning een feit.

Opstelling Sparta Cricket:

Shaquille Martina, Sam Ferguson, Riley Mudford, William Clarke, Juandré Scheepers, Khalid Ahmadi, Ahsan Malik, Prithvi Balwantsingh, Manin Singh, Umar Baker. Martijn Snoep.