Topklasse: regio derby onbeslist door regenval

Foto: aanvoerders en umpires bij de toss. ©Luuk van Troost.

De regioderby Sparta v Excelsior’20 is na een lange dag op Sportpark Bermweg geëindigd in een draw (onbeslist). In de 33ste over van de eerste inning, waarin Sparta opnieuw niet kon overtuigen aan bat, staakten de umpires het duel vanwege de aanhoudende regenval. Na een onderbreking van maar liefst 4 uur werd toch een poging gewaagd het duel te hervatten dat na 10 ballen alsnog werd gestaakt vanwege de gladde kunstgrasmat.

Afgelopen zaterdag keerde Topklassecricket weer terug in Capelle aan den IJssel. Het eerste thuisduel onder Covid19-protocol is in overleg met Sportief Capelle en cricketbond organisatorisch prima verlopen. Binnen de boundary verliep het minder goed voor de Spartanen. De bezoekers stuurde de batting order van Sparta als eerste in en wisten constant wickets te nemen. Lichtpunt was Sparta captain Bukhari die goed stond te spelen en zijn ploeg bij de hand nam richting een verdedigbaar totaal. Op de tussenstand van 86 runs voor 6 wickets in de 33ste over legden de umpires het spel stil en kwamen de zeilen over de mat, Bukhari bleef op 32 not out. Er was vanaf over 2 in de regen doorgespeeld waarbij de umpires de keuze lieten aan de bezoekers die door wilde bowlen wellicht aangemoedigd door het gunstig scoreverloop. Toen na 2 uur cricketen de umpires alsnog ingrepen was het kwaad al geschied en vrijwel alles doorweekt inclusief mat, bal, spelers en umpires zelf.

Het zou vervolgens 4 uur (13:15-17:15) duren voor het duel werd hervat en de Schiedammers zouden beginnen aan hun beurt aan bat. De opdracht 72 runs uit 20 overs volgens de DLS-berekening. Spartaan Max Hoornweg sloeg meteen in de eerste over toe met zijn eerste wicket van het seizoen. Slechts enkele ballen van zijn partner Nasrat Ibrahimi later werd alsnog besloten dat het te glad was om te bowlen en definitief gestaakt op 10 runs voor 1 wicket. Volgens het nieuwe puntensysteem telt de wedstrijd mee op de ranglijst als een draw en houden beide ploegen 1 punt over aan dit waterballet.

Opstelling Sparta 1: Umar, Balwantsingh, Raza wk, Iqbal, Bukhari c, Butt, Latif, Singh, M.Hoornweg, Saleem, Ibrahimi, I.Hoornweg sub, K.Kwinana sub.