Overlijden Thea Das

Madelon, Thea en Fieke.

Op Vrijdag 11 september j.l. is Thea Das overleden. Na een gecompliceerde hartaanval en gevolgd nierfalen is zij op 74-jarige leeftijd, omringd door hen, die haar lief waren in het ziekenhuis overleden. Thea Das kwam uit een echte Sparta-familie. Haar broer Hugo, te jong overleden, was niet alleen een goede voetballer, maar vooral ook een zeer goede bowler. Zelf was ze ook een goede sporter, als korfbalster en later ook als Jeu de Boules-speelster.

Thea, getrouwd met Fer, was een goede echtgenote, een goede moeder (van 2 belangrijke cricket-zonen) en een geliefde grootmoeder. Daarnaast was zij een echt clubmens, die vooral voor Sparta Cricket heel veel betekend heeft. Samen met Madelon Boeser en Fieke Kamerbeek heeft zij zo’n 25 jaar, op De Couwenhoek, toen Sparta naar Capelle was verhuisd, het clubhuis op een voortreffelijke wijze gerund.

De laatste jaren heeft zij qua gezondheid veel pech gehad. Een aantal jaren geleden werd bij haar een hersentumor ontdekt; na een zware behandeling werd zij gelukkig toch weer gezond verklaard. Een valpartij met de fiets, een nieuwe knie waren nieuwe hinderpalen. De altijd vrolijke Thea had het daardoor niet gemakkelijk. Ook miste zij haar broer Hugo enorm.

Wij, als Sparta Cricket, zijn haar heel veel dank verschuldigd voor alles wat zij voor de club gedaan heeft. Thea, bedankt voor de vriendschap, rust in vrede.

Peter van der Burg.