Overlijden Joke Meijers

Bedroefd hebben wij kennis genomen van het onverwacht overlijden van Joke Meijers. Zij werd 71 jaar oud. Joke was de weduwe van Hugo Meijers, één van de grote Spartanen, zowel als voetballer en als cricketer. Zij was ook de moeder van Sparta cricketers Gerard en Anton en de oma van jeugdspelers Renzo en Dani. Joke heeft gecricket bij Sparta maar heeft voornamelijk in de Nieuw-Vreelust- en de Couwenhoektijd als vrijwilliger veel voor Sparta Cricket gedaan.

Samen met schoonzus Thea Das, Madelon Boeser en Fieke Kamerbeek, die elkaar goed kenden uit hun korfbaltijd, vormden zij een team dat onder meer actief was in het onderhouden van het clubhuis, regelen van lunches en bardiensten. Na de verhuizing naar Sportpark Bermweg voelde Joke zich minder thuis bij Sparta, ook omdat Hugo toen al enige tijd overleden was. De laatste jaren liet zij zich steeds minder op Sparta zien mede omdat haar gezondheid niet meer was zoals het moest zijn. Als zij met zoon Gerard wel aanwezig was bij een wedstrijd van Sparta kwamen de verhalen weer boven van onder meer haar hattrick in Dames 1. Joke was een echte Rotterdamse, die zei waar het op stond, geen gemakkelijk leven heeft gehad, maar voor Sparta Cricket een waardevolle kracht is geweest.