Gezellige receptie opent het nieuwe jaar

Foto: Sparta voorzitters Martijn Snoep (cricket), Leo de Jong, Dorus Jacobs (rugby).©FayeDommershuijsen.

Zondag j.l. hield de Stichting Sparta Schollebos een goed bezochte nieuwjaarsreceptie in ons clubgebouw aan de Bermweg. Hiermee opent de stichting die de vier Capelse afdelingen van Sparta vertegenwoordigd, Cricket, Jeu-de-Boule, Rugby en Golf, traditie getrouw het nieuwe jaar. Nieuwe cricketvoorzitter Martijn Snoep gebruikte zijn moment voor het uitreiken van de prestigieuze jeugdprijs de Roy Wilson Wisselbeker en stond stil bij het aftreden van Leo de Jong als cricketvoorzitter.

Roy Wilson Wisselbeker.

De Roy Wilson, de prestigieuze wisselbeker, die elk jeugdlid op zijn kamer wil hebben is weer eens uitgereikt. Dit gebeurt niet elk jaar (laatst 2015) maar alleen als er een talent dusdanig is opgevallen. In het afgelopen seizoen heeft Sparta Onder 15 speler/aanvoerder Prithvi Balwantsingh zich onderscheiden met bat en bal. In slechts 6 beurten sloeg hij 292 runs bij elkaar zonder ook maar eens uit te gaan waardoor zijn seizoensgemiddelde op 292 runs staat! Ook als bowler had de Balwantsingh-telg een verdienstelijk seizoen waar hij met 11 wickets uit slechts 38 overs op de derde plaatst eindigde. Gefeliciteerd met deze welverdiende prijs!

Aftreden Leo de JongLeo de Jong Trofee.

Het was met enigszins stille trom dat Leo de Jong in oktober j.l. tijdens een buitengewone ALV aftrad en het stokje doorgaf aan bestuurslid Martijn Snoep. De nieuwjaarsreceptie waar niet alleen Sparta cricketers/oud-cricketers maar ook rugbyers, jeu-de-boulers, golfers en genodigden uit de politiek aanwezig waren was een goed moment om samen met Leo terug te blikken op de uitzonderlijke bestuursperiode die hiermee werd afgesloten. Een periode waarin de club van een cricketafdeling in Capelle is uitgegroeid tot een zelfstandige omni-sportvereniging. De oprichting en ontwikkelingen van de verenigingen, initiatieven, ambitie en het hele proces rondom de totstandkoming van Sportpark Bermweg, met een geweldig resultaat, waren slechts een greep uit de tijdlijn. Het bestuur had ook de wens Leo de Jong zijn naam aan het sportieve te verbinden in de vorm van een prijs. De titel ”Sparta 1 bowler van het jaar” ingesteld in 2015, heeft de naam Leo de Jong Trofee gekregen.

De avond werd afgesloten met de loterij waarin loterijmeester en oud-voorzitter Bas Kornet de prijzen met de nodige humor liet ophalen. Tot slot, een ieder een gezond en sportief 2020!