HBS wint aan de Bermweg

Foto: Garnett Tarr kijkt toe vanaf de boundry, de plek waar hij later 3 vangen zou vasthouden.

Sparta Cricket 1 heeft zijn eerste thuiswedstrijd in de Topklasse 2019 met ruim verschil verloren. De nummer twee van vorig seizoen HBS was met maar liefst 72 runs te sterk voor de Kasteelheren die opnieuw all-out gingen.

Eerst battend kwam HBS met vuurwerk uit de startblokken. International Visee was zeer inventief en maakte indruk met zijn 74 snelle runs. Het eerste wicket viel op het totaal van 97 in de 17de over alvorens de Spartanen zelf al twee vangkansen onbenut lieten. De tweede helft van de inning verliep beter voor de thuisploeg dat een monsterscore van HBS wist te voorkomen door zich te herpakken in het veld en netter bowlen. Max Hoornweg en Usman Saleem tekende beide aan voor 3 wickets maar konden niet voorkomen dat Afrikaan Elkin zijn 50 maakte en HBS tot het totaal van 242 runs kwam.

Op de sterk verbeterde cricketmat aan de Bermweg is 242 runs geen onpasseerbaar totaal zo leek het halverwege. Op 39 voor 3 wickets hing Sparta echter al vroeg in de touwen en was het de middenorder die bleef staan. Mudassar Bukhari had deze week opnieuw weinig succes met de bal maar was wederom de uitblinker aan bat met 35 runs. Samen met Atse Buurman (27 runs) bracht hij Sparta terug in de wedstrijd alvorens Martijn Snoep (24 runs) met Buurman voortging. Sparta kwam uiteindelijk te kort en op 170 runs totaal viel het laatste wicket.

Opstelling Sparta 1: 1-Smelt 12de, 3-Fletcher, 5-Saleem, 7-Bukhari, 11-Hoornweg, 17-Sardha, 19-de Kok, 31-Snoep c, 54-Singh, 82-Buurman wk, 98-Tarr, 99-Raza.