Sparta strijdend ten onder in Voorburg

Foto: Mudassar Bukhari en Atse Buurman appelleren voor LBW, batsman De Grooth wacht af. ©SanderTholen.

Sparta Cricket 1 is zondag met een nederlaag aan de Topklasse 2019 begonnen. In een guur en waterkoud Voorburg ging de ploeg onderuit tegen promovendus VCC. In een door hagel en regen geteisterde wedstrijd kwamen de gastheren tot het totaal van 229 runs voor het verlies van maar 3 wickets. Smit (110 runs) en Croes (59 runs) waren de uitblinkers. Sparta bleef lang in de wedstrijd maar eindigde op 190 runs voor 9 wickets, 25 runs achter D/L, aan de verkeerde zijde van de score.

Snoep won zijn eerste toss en stuurde VCC aan bat. Na een verlate start werd de wedstrijd tot 47 overs per inning ingekort. Het nieuwe bal tandem Bukhari-Hoornweg bowlde goed en zuinig maar kon geen wicket forceren bij de geconcentreerde Voorburgers in de beginfase. Usman Saleem kon daarentegen als eerste wissel aan Bukhari’s zijde wel direct toeslaan door op het totaal van 28 runs ex-international De Grooth gevangen te krijgen achter de stumps. Hierna volgde een samenwerking van 124 runs voor Snoep batsman Croes voor 59 runs LBW kreeg, Smit inmiddels de 100 runs gepasseerd. Sparta’s vernieuwde bowlingaanval met o.a. spinners Fletcher en Manin Singh kon helaas verder behalve op de laatste bal geen wickets meer nemen en de thuisploeg liep uit naar 229 voor 3 na 47 overs.

De achtervolging begon dramatisch toen in de eerste over debutant Fletcher werd gevangen in de slips voor 0 op het snelle bowlen van VCC’er Brandon Glover. Raza en De Kok wisten echter de boel weer op de rails te krijgen door er samen 49 te maken voor Raza voor 32 runs naar de kant kon. Dat zijn vervanger Tarr direct voor 0 uitging kwam Sparta later duur te staan. Na een nieuwe regeninterval werd de inning opnieuw ingekort ditmaal naar 44 overs. Echter door het goedkope verlies van Fletcher en Tarr gingen er van het te maken totaal (DLS berekening) maar 4 runs af terwijl VCC 18 ballen minder hoefde te bowlen. Dit was een pittige opdracht maar de Spartanen bleven er in geloven. Onder leiding van Bukhari (47) en De Kok (33) gesteund door bijdragen van Gagan (20), Buurman (18) en Snoep (15) kwamen de Capellenaren nog zeer dichtbij voor de regen opnieuw roet in het eten gooide en de wedstrijd werd gestaakt op winst voor VCC.

Opstelling: Fletcher, Raza, de Kok, Tarr, G.Singh, Bukhari, Buurman wk, Snoep c, M.Singh, Saleem, M.Hoornweg, Smelt 12de.