Succesvolle seizoensafsluiting ondanks nederlaag Sparta 1

Foto: Arjen Smelt Lid van Verdienste Sparta Cricket 1888.©Leonie Bennett.

De cricketers van Sparta 1 hebben afgelopen zondag de laatste wedstrijd van de Topklasse 2018 verloren van ACC. Aan de eigen Bermweg waren de bezoekers met 91 runs te sterk voor de Capellenaren die eindigen op de zevende plaats. Ondanks de nederlaag bleven zo’n 50 supporters en belangstellenden na de wedstrijd eten en woonden de seizoensafsluiting bij. Er werd een prijsuitreiking gehouden en Arjen Smelt werd benoemd tot Lid van Verdienste.

Sparta v ACC

ACC ging batten na het winnen van de toss. Sparta zonder Bukhari en Bell in de aanval zag een nieuw duo, Max Hoornweg en Dost, sterk openen met de bal. Op een stand van 46 voor 3 wickets was de wedstrijd in balans. Hierna waren het echter de bezoekers die met grote slagen maar vooral geduldig batten een goed totaal van 211 runs wisten te maken. Net als in de heenwedstrijd was Rehmat Zulfiqar voor de Amsterdammers de beste aan bat hij maakte 77 runs en Faisal Iqbal was met 4 wickets de beste aan Sparta zijde. De slechte vorm waarin Sparta 1 aan slag verkeert bleek ook in de laatste wedstrijd niet anders. Een uitstekende uitzondering was Atse Buurman die de laatste weken juist wel de smaak te pakken heeft want hij batte erg goed voor zijn 74 runs maar kreeg totaal geen medewerking van zijn ploeggenoten. Sparta zat na 120 all-out alweer binnen. Een dikke nederlaag sluit een topseizoen af als promovendus in de Topklasse ondanks een teleurstellende tweede seizoenshelft. Later meer in de seizoensbeschouwing.

Seizoensafsluiting

Na de wedstrijd vervoegden de spelers zich in colberts bij supporters en belangstellenden voor een functie en buffet in het clubhuis. Het buffet, gekookt door Tim de Kok, werd aangeboden door de selectie aan de aanwezigen. Hierop volgend werd de prijsuitreiking gehouden van het eerste elftal; Tim de Kok (Fielder v/h Jaar), Dost Muhammad (Bowler v/h Jaar), Michael Pollard (Batsman v/h Jaar) en Mudassar Bukhari ontving een cadeau ter ere van zijn 300ste Topklasse wicket. Er waren verschillende sprekers zo presenteerde Martijn Snoep en reikte Leo de Jong en René Pattinasarany beide een beker uit. Na de spelers werden twee vrijwilligers onder de aandacht gebracht; barman Nazer Mohamed en scorer Arjen Smelt. Arjen werd door voorzitter Leo de Jong benoemd tot Lid van Verdienste. Hij werd in 1987 op de Couwenhoek lid van Sparta en haalde het eerste cricket- en rugbyelftal. De afgelopen 20 jaar was Arjen ook als vrijwilliger betrokken in vele functies maar vooral als leider en scorer van het eerste cricketelftal hetgeen hij de afgelopen 13 jaar heeft gedaan. Deze avond was na de 130 jarig bestaan viering van R.V. & A.V. Sparta op ons terrein een geslaagde afsluiting van het cricketseizoen 2018. Tip: Faye Dommershuijsen en Leonie Bennett maakte leuke foto’s die geplaatst zijn op onze Instagram en Facebookpagina. En jaren nog hierna, zullen wij laten hoOoren, SP AR TA!