Sparta onderuit bij Excelsior’20

Foto: Tim Etman op weg naar 142* v Sparta.©Excelsior’20.

Sparta cricket heeft de laatste uitwedstrijd van de Topklasse 2018 met ruim verschil verloren bij Excelsior’20. De Schiedammers kwamen eerst aan slag tot 250 runs totaal. Dit vooral dankzij uitblinker Etman die de gehele eerste helft in stond en op 142 runs ongeslagen bleef. Het antwoord van de ”Kasteelheren” was zeer matig en op 41 runs viel het laatste wicket.

Snoep stuurde na het winnen van de toss Excelsior’20 eerst in op het eigen Thurlede. Een tactiek die aanvankelijk leek te werken toen ook de gevaarlijke Ingram net als twee ploeggenoten eerder voor een lage score weer kon gaan zitten. Vanaf dit punt kreeg Sparta het echter heel lastig en deels door eigen toedoen. Excelsior’20 wist zich te herstellen met 3 substantiële samenwerkingen onder leiding van opener Etman. Etman, die op een stand van 10 runs ternauwernood overleefde na een bal op de benen, was heer en meester in het slagperk en bleef op 142 ongeslagen runs na 50 overs. De Spartanen bewezen zichzelf geen dienst door maar liefst 27 extra runs te bowlen en ook het veldwerk ging bij vlagen door de ondergrens. De thuisploeg eindigde op 250 runs voor het verlies van 6 wickets, Bukhari en Hoornweg tekende beide voor 2.

Een flinke taak wachtte Sparta na rust. Een uitgedunde slagorde door de vele afwezigen liet het afhangen van de toppers die op Buurman na niet thuis gave. Vergelijkbaar met hoe Excelsior’20 ten onder ging aan de Bermweg eerder dit jaar, zo gingen de Spartanen op Thurlede. Op het totaal van 41 runs was het al afgelopen. Alleen Buurman kon dubbele cijfers bijschrijven, hij speelde met venijn voor hij LBW ging op 27 runs. Hilditch en Ingram maakte de meeste slachtoffers, beide 4.

Opstelling Sparta: Bukhari, Snoep c, de Kok, Pollard, Buurman wk, Rattu, Pawa, Dost, Yaqub, Hoornweg, Shahzad, Smelt 12de.