Sparta wint met 6 wickets van Quick

Foto: Mudassar Bukhari en Warren Bell komen na hun 79 runs samenwerking als winnaars van het veld. ©Frank Stout.

Het is Sparta 1 opnieuw gelukt voor een verassing te zorgen in de Topklasse. De ploeg heeft in Den Haag met 6 wickets gewonnen van Quick. De Haantjes werden eerst aan slag gestuurd en voor 140 runs aan de kant gezet. Goed bowlen van de teruggekeerde Warren Bell samen met Faisal Iqbal gesteund door uitstekend veldwerk deed de thuisploeg de das om. Sparta passeerde dit lage totaal voor het verlies van 4 wickets. Na een snelle start kwamen de bezoekers kort onder druk te staan maar een ongeslagen samenwerking van 79 runs van Bukhari (42 runs) en Bell (36 runs) bracht de Capellenaren langs Quick en twee punten!

Na het winnen van de toss stuurde Sparta Quick aan bat. Door wickets van Bell en Bukhari voorop werd de thuisploeg op 24 voor 4 gezet. Een samenwerking van 64 runs van opener Van Gigh (55) met Mol (26) werd op 88 gebroken door een geweldige run-out van Sparta’s Pollard die met een duik in een beweging de bal stopte en van ruim 10 meter in de palen gooide. Sparta drukte goed door en gaf weinig weg. Op 140 viel het laatste Haagse uitje door Max Hoornweg die een aantal overs ervoor de handen van het thuispubliek op elkaar kreeg met een atletische actie op de boundrie waarmee hij een zes wist te stoppen. De meeste wickets werden genomen door Bell (3-23) en Iqbal (3-27).

In de achtervolging kwam Sparta vliegend uit de startblokken dankzij Usman Ishfaq die Quick aanvoerder Brand in de derde over voor 21 runs wegsloeg. Toen de Capellenaren van 34 voor 1 naar 49 voor 3 gleden leken de gastheren er weer in te geloven. Temeer toen op 62 Ishfaq (31) LBW ging. Vanaf deze stand is Sparta echter niet meer in de problemen geweest door een uitstekende samenwerking van 79 runs not out door Bukhari (42) en Bell (36). In het zicht van de haven had Bukhari er genoeg van en scoorde 19 runs in een over van bowler Landheer en de buit was binnen!

Sparta staat na 7 wedstrijden op de tweede plaats in de Topklasse met evenveel punten als de nummer 1 Excelsior’20. De opvallende start van ons vlaggenschip is niet onopgemerkt gebleven zo deed radio Rijnmond live verslag van de wedstrijd bij Quick. Op deze link is het interview dat werd opgenomen met onze voorzitter Leo de Jong vlak na de wedstrijd terug te vinden.

Opstelling: U.Ishfaq, Iqbal, Pollard, de Kok, Bukhari, Bell, Buurman wk, Snoep c, Sardha, Saleem, M.Hoornweg, Smelt 12de.