Sparta op trainingskamp naar Essex

De cricketselectie van Sparta slaat van vrijdag 20 t/m zondag 22 april een trainingskamp op in het Engelse graafschap Essex. Op vrijdag zal de ploeg vanaf de boot in Dover direct doorrijden naar Tillingham CC waar eerst een training word afgewerkt en later op de dag een wedstrijd word gespeeld tegen de gastheren. De selectie en begeleiding verblijven in het Oakland Hotel in het dorp Woodham Ferrers dat dicht bij de stad Chelmsford ligt. Chelmsford is ook de thuisbasis van de Engelse profclub Essex Eagles, de huidige 4-daagse kampioen van Engeland, waarnaar Sparta zaterdag afreist. In de ochtend word een training afgewerkt op de accommodatie van de pro’s waarna s’middags in het naastgelegen stadion de wedstrijd Essex – Lancashire word bezocht. Essex natuurlijk onder aanvoering van Nederlands international Ryan ten Doeschate, oud ploeggenoot van Spartanen Mudassar Bukhari en Atse Buurman. Op de laatste dag van het trainingskamp zondag 22 april speelt Sparta een wedstrijd bij en tegen Maldon CC ten westen van Chelmsford. Maldon CC dat uitkomt in de sterke Two Counties Division One is ook de thuisclub van onder andere Engels International Alastair Cook. In de late avond keert het gezelschap weer per boot via Harwich terug naar Hoek van Holland.